lauantai 20. lokakuuta 2012

Mamma pätee taas

Pari asiaa haluan tähän selventää, koska joudun niitä useampaan otteeseen selittelemään.
Jami nukkuu vaa kahessa ekassa jaksossa ja tuntuu välinpitämättömältä ja laiskalta. Jamin oli vaikea tarttua isän rooliin heti Oonan synnyttyä. Ajan saatossa Jamista on kuitenkin tullut ihan huippu isä...
Jami osallistuu nykyään Oonan hoitoon yhtälailla kun mäki : Vie hoitoon, hakee hoidosta, laittaa nukkumaan, syöttää, leikkii, ulkoilee..
Ennen jouduin aina Jamii pyytää tekee jotain, koska se ei olis oma-aloitteisesti esimerkiksi kylvettänyt Oonaa. Nykyään ei tarvitse pyytää vaan se luonnostaan tekee jo kaiken pyytämättäkin, ja oma-aloitteisesti.

Vaikka nyt osa on saanut Jamista ''huonon'' kuvan, niin kolmannessa jaksossa Jamista paljastuu aivan uusi puoli. Jamin ''haukkujat'' kyllä  syövät sanansa sen jälkeen :)

Ja sitte löysin vauva.fi sivulta jonkun ihme keskustelun jossa läpi käytiin TAAS Oonan korvien reijittämistä.. Ihnaku ihmiset ihan tietosesti ja tarkotuksella koittais saada kamalan myllyn pystyyn ja siellä haukuttais taas kuorossa mua.

Voisitteko jo ystävällisesti vihdoin ja VIIMEIN, olla ettimättä vikoja kaikista teiniäideistä? On niitä vanhempiakin äitejä, jotka lapsiensa korviin ottavat reijät nuorella iällä, mutta mä satuin antamaan sen julki. Tiedostin kyllä, että paskaa tulee, mutta HALOO siitä on jo kuukausia ja Oona on ihan onnellinen tyytyväinen lapsi edelleen.. JA HENGISSÄ. Tietosesti turhaa kipua on kyllä Oonalle aiheutettu syyttäsuotta, mutta uskon, että Oona ei oo saanu mitään traumoja siitä, eikä se edes muista koko tapahtumaa.
Juu ja sitten, oli kyllä melko loukkaava kommentti, että mä puhun ja kohtelen mun lasta ku jotakin ''laukkua tai kivaa asustetta'' Anteeks nyt vaan sinä joka sen sanoit, nii toi oli kyllä tosi loukkaava kommentti, koska en todellakaan kohtele Oonaa huonosti! Jos Oona olis mulle vaan joku nukke, esittely tavara nii miks mua kiiinnostais paskaakaan sen hyvin vointi tai muukaan? Miks en mä vois vaan lähteä perjantaina bilettään ja jättää Oonan yksin kotiin?.. Koska sehän on mulle pelkkä LELU? Vai mitä?

Suomalaiset on niin ahdasmielisiä ja perinteisiä, että voisin muuttaa ulkomaille pakoon tätä synkkää maailmaa! Täällä äidit on niin ilkeitä toisilleen, että inhottaa. En väitä, että itte olisin oikee siveyden sipuli enkä puhu kenestäkään koskaan pahaa, tai kommentoi kenenkään kasvatusmetodeja tai muutakaan. Sanon, jos on tarvetta.
Mun mielestä on törkeetä kiroilla lapsen kuullen.
Mun mielestä on törkeetä polttaa lapsen lähellä.
Mun mielestä on väärin kaltoinkohdella lasta
Välillä näkee näitä +30 äitejä jotka on täysin kyllästyneen näkösiä elämäänsä ja äitiyteen. Kaupassa riuhdotaan ranteista ja takista ja raahataan lasta pitin kaupan lattiaa. Kiroillaan ja huudetaan pienille lapsille kovaan ääneen.. SE ON MUSTA VÄÄRIN.
Mäkään en kaikkea suvaitse, mutta perkele älkää tulko mulle sanomaan, että oon huono äiti jos teillä ei oikeesti oo mitään perusteluja asialle. Oon niin kyllästyny jo tähän ainaiseen vikojen etsimiseen meistä teineistä. Ja perusteluksi ei nyt riitä se, että poltan tupakkaa, oon ottanu Oonalle korvan reijät tai, että oon teini. Jotkut vaan tekevät sen sentakia, että tuntisivat itsensä paremmiksi.. Vaikkain se ei ole totta. Jos saa kiksit jonkun haukkumisesta niin kannattaa mennä terapiaan.. aamen.

Ja sitte viellä joku mainitsi, että onneksi on mun vanhemmat tukena nii olis Oonalla edes kaks vastuullista aikuista.
Ikävä kyllä karu fakta on se, että mun vanhemmat ei oo auttanu mua lähes lainaakaan. Isä on auttanut pari kertaa rahallisesti, mutta ei KOSKAAN ole hoitanut Oonaa. Iskä käy meillä ehkä 1-2kk ja näkee silloin Oonaa sen parituntia. Äiti teki mulle selväks, että jos lapsen aijon pitää sen myöskin itse kasvatan ''turha tulla mun ovelle ruikuttamaan, että on vaikeeta etkä jaksa, koska itteppähän oot päätökses tehnyt''
Äidin luona Oona on ollu 2 tai 3 kertaa yökylässä ja vissiin 2-4 kertaa päivällä kylässä 2-4tuntia.
Että juu siinä teille oikee priima vanhemmat, jotka kasvattaa MUN lastani..
Mutta mua ei siis haittaa, että äiti ja iskä ei auta mua nii paljoo, ku emmä edes tarvii nii paljoo apuu.. Päivät menee tosi nopeesti ja kaikki päivät on suuniteltu niin, että Oonaa ei tarvitse enään päivähoidon jälkeen viedä hoitoon, tai että joku muu sen joutuis siltä hakemaan ku minä ja Jami..

Jamin äiti taas on ollut Oonan hoidossa paljon apuna. Välillä viikonloppusin ja välillä ihan vaan päivähoidossa jos ollaan  Jaminkaa menty jonnekki syömään tai jotain..

Jokapäivä opin jotain uutta ja tulen viisaammaksi ja paremmaksi äidiksi ja ihmiseksi <3


MUTTA! Olen saanut myös paljon positiivisia ja kannustavia kommentteja niin anonyymeiltä kun myöskin nimellisiltä. Kiitos paljon! Tulee aina ihan sika hyvä fiilis ku luen positiivisii kommentteja.. Myöskin rakentavasta kritiikistä saatan oppia jotain uutta.

Oli nyt pakko tehä taas tämmönen pätemis postaus, ku alkaa niin ärsyttämään, että ulkopuoliset tuntemattomat ihmiset tulee arvostelemaan mua äitinä ilman, että edes tuntevat mua tai tietävät blogia ja sarjaa enempää.

60 kommenttia:

 1. Siellä sitä ollaan niin topakkana...

  VastaaPoista
 2. Teiniäiti voi ihan hyvin olla parempi äiti kun 30-vuotias, sillon on lähempänä lapsen ajatusmaailmaa ja muuta. Katsoin äsken 2. jakson, ja mun mielestä sä vaikutit ihan tarpeeks vastuulliselta huolehtimaan lapsestas. Ihan nätisti neuvoit veljeäski vaihtamaan vaippaa. Hyvä vaan että pädet, inhottavaa tollanen haukkuminen.
  Ja ihan varmasti monet monet monet muutki äidit puhuu lapsestaan "se" eikä "hän", eli tavallaan kuulostaa siltä ku esineellistäis. Siinä ei oo mitään pahaa, kaikkihan sitä tekee.
  Ja teijän tyttö on tosi suloinen!
  :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin voi! en käsitä, että teiniäidit leimataan aina huonoiksi äideiksi, joita ei kiinnosta lapsen hyvinvointi. Myöhemmin alkaa menojalka vipattamaan ja alkoholi alkaa maistumaan hieman useemmin lapsi jää heitteille ja sitten huostaan otetaan.. Ja tämähän siis jatkuu sukupolvelta toiselle kunnes sukumme kuolee sukupuuttoon ku lopuks ovat niin päänsä kamaa vetäneet täyteen, etteivät pysty enään lisääntymään..

   Nyt vois haistaa sukkaa prkl >:/ Ihan samallatavalla niillä vanhemmillaki äideillä voi alkaa menojalka vipattamaan, ihan samallatavalla ne vanhemmatkin äidit tekevät niitä virheitä ja lapset huostaanotetaan.. Mut EEI KU KAIKEN PAHAN ALKUJAJUURI ON TEINIÄIDIT JA PISTE.

   Hitsi vie, huomasin, että alan vähän kiihtymään ku puhun aiheesta :DD

   Poista
 3. Hmm minä ainakin vihaan tasapuolisesti yhtäpaljon kaikenikäisiä ja kaikenlaisia äitejä jotka lapsensa korvat rei'ittävät pienenä. Niin teitä nuoria kuin vanhojakin, yhtä itsekkäitä ja vastuuttomia olette ikään katsomatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen ollut vähän reilun vuoden kun mulle laitettiin korvareijät, en muista kyseistä toimenpidettä... . Vanhempani ovat olleet 25 vuotiaita silloin eikä heitä ole ketään arvostellut!! Ja elettiin vuotta 1992 miks 2000-luvulla sitten se on niin iso asia vaikka lapsen äiti olisi nuorempi. :o

   Poista
 4. Toi on kyllä niin perseestä et teinejä haukutaan ja arvostellaan ilman mitään syytä. Sitte etitään vikoja kiven takaa taikka keksitään omasta päästä. Tähän mennessä kaikki teiniäiti blogit mitä oon lukenu nii jokaista on haukuttu ja syytetty ja arvosteltu. Ja mikä naurettavinta bii siihen yleensä osallistuu aikuset ihmiset.
  Mitä minä oon kattonu nyt niitä jaksoja ja lukenu tätä blogia nii sinä ja jami ootte tosi hyviä vanhempia oonalle ja ihan normaalia se on et alussa saa patistaa toista yms. :)
  Ei kannata välittää nuista haukkujista. Niillä ei vaan tunnu olevan sitä omaa elämää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on.. Toivottavasti nykyisten teinien eli maailman tulevaisuudella ei oo näin idioottimaista ajattelutapaa.. Vois sulkee kaikki tommoset ihmiset viikoks tynnyriin miettimää vähän sanomisiaan... Sittenpähän olis ainakin viikon maailma vähän suvaitsevaisempi..

   Jep, mä tiiän, että Oona on hyvinvoiva ja kasvava lapsi, perus onnellinen :) Mun äitikin aina heittää vitsillä, että mitä mä tolle lapselle oikee syötän ku se on aina niin onnellinen ja ilonen :DD

   Poista
 5. kyllähän Martina Aitolehtikin laittoi vauvalle korvikset, mitä sitten??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en tosiaan tiiä. Jotkut ihmiset tuntee kerranki tehneensä oikein ku pätee jostai helvetin turhasta asiasta... -_-

   Poista
 6. Älä suotta lue netin keskustelupalstoja. Ihmiset piiloutuvat anonyymiyden taakse ja puhuvat p*skaa sen minkä ehtivät. Oli aihe mikä hyvänsä. Selviät itse vaan helpommalla, kun jätät nämä typerät mielipiteet keskustelupalstojen syvyyksiin ja elät elämääsi niin kuin tähänkin asti. :) Nostan muuten hattua jo pelkästään siitä, että lähdit mukaan sarjaan, jossa käsitellään näinkin vaikeaa aihetta. Keskustelette vielä todella avoimesti asioista, itse en moiseen pystyisi. Tosin se saattaa olla myös sukupolviriippuvainen juttu. ;) Itse olen katsonut sarjaa mielenkiinnolla ja hienosti olette pärjänneet. Tsemppiä tulevaan!

  Terv. Kahden pienen pojan äiti 34 v.

  P.S. Vaikken kenellekään teiniraskautta toivokaan, niin onhan se totta, että nuorena jaksaa paremmin. Jo fyysisestikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, no mä nyt oon vaa niin hirveen utelias luonteeltani.. mutten oo jaksanukkaan pyöriä tuolla keskustelupalstoilla lukemassa jotain turhaa paskaa.. :OO

   Kiitos sulle! :)

   Poista
 7. Katsoin tänään kolme teiniäiti jaksoa ja pakko myöntää, että odotukseni teiniäideistä eivät olleet kovin mairitteleviä. Mutta sarja yllätti (samoin kun tää sun blogis) iloisesti. Aina on hyvä tuulettaa omia pinttyneitä mielipiteitään ja venyttää suvaitsevuuttaan. Olen edelleen sitä mieltä, että teininä ei kannata lasta hankkia ja silloin ei olla valmiita vielä äidiksi, saati isäksi. Mutta teinikin voi kasvaa vähintään yhtä riittävän hyväksi vanhemmaksi kuin kuka tahansa vanhempikin, ja usein myös paremmaksikin. Tärkeintä on aito rakkaus lapseen, omat arvot ja halu tehdä niin kuin lapselle paras on. Tsemppiä sulle Tanja ja kiitos ku osaltas autoit minua muuttamaan käsitystäni teiniäideistä. T: ei täydellinen 30v, 3v:n lapsen äiti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän on osittain sarjan tarkoitus.. Karkoittaa stereotypioita ihmisiltä ja todistaa, että meitä hyviäkin teiniäitejä on.. Paljon enemmänkin! Kaikki ei aina vaan kasva siihen vanhemmuuten, vaikka lapsi tulisikin. Ei välttämättä teini, eikä kyllä vanhempikaan välttämättä.. Vaikka toivottavaahan se aina on! :)

   Kiitos :)

   Poista
 8. Tsiisus, suomi on varmaan pullollaan tramatisoituneita iihmisraunioita, raasuparat, kun korvat on reijitetty.. Nih. Tai sit ei, oikeesti, lapsi tuskiimpa kokee traumaa siitä kivusta, s eon lyhyt, hallitusti tehty jnejne. Omat mukut on saanu korvikset vasta sitten kun on osannu ite sanoa et haluaa ja kestää kivun, mutta kyllä me harkittiin molempien kohdalla jo aikasemmin korvisten laittoa, päädyttiin vain toiseen ratkaisuun. Ite oon ollu mukana kun alle 1vee sai korvikset, ja ainakaan kyseinen lapsi ei kauheasti reagoinut (toki lapset on aina erilaisia), oikeastaan samalla tavalla ku neuvolan rokotteisiin. Jääks niistäki sit kaikille pysyvät traumat ;))

  Lapsesta näkee milloin on paha olla, ja mielestäni Oona on ainakin sarjassa tähän mennessä näyttänyt oikein iloselta pieneltä, niinkuin muutkin sarjassa esiintyvät lapset. Äitiyshän on muutakin kuin ikä ja maailmassa ojn paljon paljon pahempia asioita taivasteltavaksi, ei tarvitse jokaista teiniäidin (hyi toi sana) tekoa ja sanaa lynkata. Hmph..

  :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta puhut! Samalla tavalla nuoremmat ja vanhemmat äidit ottavat lapsilleen korviin reikiä, jotkut päätyvät siihen toiseen ratkaisuun, eli ei ota reikiä ennenkuin lapsi itse niitä pyytää. Esimerkiksi sarjan Teija teiniäiti sanoi mulle, kun asiaa kysyin. että ei todellakaan aijo ottaa tytölleen korviin reikiä ennenku itte pyytää... :O

   Oona onkin todella aurinkoinen lapsi, että välillä ihan sapettaa ku en itte voi olla yhtä iloinen ja energinen päivästä toiseen! :D

   Poista
  2. Sanon nyt tähän,että mun mielestäni jokainen äiti tehkööt miten haluaa :) mitään pahaa en siinä näe,mutta en Auroralle vielä reikiä edes halua, kuitenkin repii korvansa halki kun on sen verran rämäpää tapaus :D enkä kyllä ymmärrä tota raivoomista ihmisiltä! Itse sain 4vuotiaana korvakorut ja varmaan muutaman vuoden sisään laitetaan Aurorallekkin jos haluaa,mutta hyvä äiti sä olet 2 reiästä huolimatta! :)

   Poista
 9. Mulle ittelleni. On laitettu korvikset kun olin 6 kk eikä se oo mun mielest väärin, ei mul oo mitään ikävii muistoja siitä, ennemminkin olin pienenä sitten ilonen asiasta kun sai olla eka 1 luokkalaisista kenellä oli ne korvikset, tällä hetkellä oon 16 täytän 17 ens vuoden puolel ja kyl jos mun lapsi ois kasvanu tuol masus isoja pikkuseks nii olisin minäkin hänelle ottanut korvikset nuorena... En vaan oikeesti kans älyy sitä et minkä takii teijän pitää takkaa tästä asiasta syyttää koska nää asiat ei kuulu muille kun tanjalle, that's it! Lopettakaa oikeesti hyvät ihmiset! Mä ainakin huomaan että oona on terve TODELLA kaunis lapsi ja hänellä on hyvät vanhemmat.ä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle tulikin yks järkevä kommentti siihen korut korvissa postaukseen, että ihmiset joille ei oo pistetty vauvana korviksia (saati ollenkaan) eivät näe reijissä mitään järkeä jne. Ne taas jotka ovat saaneet vauvana korvikset tai vanhempana ovat ''tottuneet'' korviksiin ja ne on vähän niinkuin ''osa itseään'' eivätkä pidä asiaa lainkaan pahana..

   No voikun sen vollottamisen voiskin lopettaa sanomalla vaan.. -_- no ehkä ajan kanssa ihmiset ymmärtää, että mua ei vois kiinnostaa niiden tyhmät saarnat siitä kuinka oon niin PASKA mutsi ja kidutan mun lasta jne -_-

   Poista
  2. No mulle on pistetty vuoden vanhana korvikset, enkä todellakaan nyt aikuisena ja äitinä ole halunnut omilleni pistää. Saavat sitten vanhempana. Minkä ihmeen takia niitä pitää vauvoille pistää??mitä he siitä hyötyvät..tai tajuavat. kipua aiheutetaan tieten tahtoen. Eikö äitien pitäisi yleensä suojella lapsiaan kivulta, jos vaan siihen pystyvät. Ihan käsittämätöntä. :O En tässä sua sen enempää aio haukkua, kiinnostaisi vaan tietää, että miksi olet kokenut tarpeelliseksi laittaa vauvalle korvikset?

   Poista
  3. Älä hätäile, et ole ainoa, joka tätä ei ymmärrä. En kyllä tiedä, miksi niin tein. Joskus vaan päätin, että jos tyttö lapsen saan haluan sille korvikset. Eikä ne varmaa mitkää erityisen tarpeelliset oo, mut eihän niistä oo sen enempää haittaa ku hyötyäkään

   Poista
 10. Kummallinen tuo ihmisten tarve pönkittää omaa itsetuntoa haukkumalla toisia ja etsimällä toisista kaikkia mahdollisia vikoja. Kukaan ei ole täydellinen saatikka voi väittää omaa arvomaailmaa ja toimintatapoja juuri niiksi oikeiksi. Kyllä oman mielipiteensä saa esittää, mutta ei nyt haukkumaan tarvitse ryhtyä.

  Korvakorut ovat kuitenkin maailman yleisimmät lävistykset ja joillekkin lapsille ne laitetaan jo heti syntymän jälkeen, eikä niistä mitään haittaa aiheudu, kyllä on jokaisen vanhemman oma asia jos haluaa lapselleen korvakorut laittaa. Osaa lapsi itse sitten vanhempana sanoa jos ne pois tahtoo. :)

  Itse olen nyt raskaana ja lopetin tupakoinnin sen takia, enkä vielä tiedä aloitanko sen lapsen syntymän jälkeen uudestaan. Onhan se huonoa esimerkkiä polttaa tupakkaa, mutta jokainen polttaja varmasti tietää mitä myrkkyjä se tupakka sisältää, eikä kukaan nyt lapseen päin savuja puhalla!

  Terkkuja ja tsemppiä teille. Olet varmasti todella hyvä äiti! <3

  VastaaPoista
 11. Mulle ainakin on jäänyt vain positiivinen kuva susta ton ohjelman ja sun blogin perusteella :)

  Ja katoin tänään ton kolmannen jakson ja musta Jami puhu aivan ihanasti teistä ja Oonasta! Oli ihana kuulla noin nuoren miehen suusta tollasta puhetta :)

  Hmm.. Mä en ottais korviksia mun tytölle noin nuorena, mutta en näe siinä mitään pahaa vaikka sä oletkin ottanu. Joku tais jossain kirjottaa tosta, että pieni lapsi ei ymmärrä mistä se kipu tulee ja miksi kun reiät laittaa.. Mutta eihän ne ymmärrä rokotuksesta johtuvaa kipuakaan, joten ei ne korvikset voi yhtään enempää traumatisoida (ainakaan kivun puolesta :D).

  Mä oon sitä mieltä, et nuo jotka mollaa ja haukkuu toisia on vaan elämäänsä kyllästyneitä ihmisiä tai sit muuten vaan ei oo kaikki hyvin. Kasvatustapoja kun vaan on yhtä monta ku on lapsiakin :)

  Ite sain ekalla neuvolatädillä raskausaikana valituksia mun nuoresta iästä johtuen ja olin sillon 21v, joten täytyy vaan nostaa hattua teille kaikille (vastuullisille) teinivanhemmille siitä mitä joudutte jatkuvasti kestämään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän on. Mahtaa vituttaa mun hyvinvointi :D

   Poista
 12. Minusta teiniäideissä ei ole mitään vikaa:)! Hyviä äitejä ovat siinä missä muutkin, mutta varmasti on poikkeuksia niin kuin muidenkin ikäryhmien äideissä!

  VastaaPoista
 13. Netti kuhisee kaikkia elämäänsä kyllästyneitä ihmisiä, nuoria ja vanhoja, jotka saavat tarvitsemansa kiksit toisten ihmisten anonyymina haukkumisesta. Harmi vaan, että edes tällaisia erityisen herkkiä aiheita ei voida jättää ruotimatta. Ihan eri asia on, jos lasta todella kohdellaan huonosti, tosin silloinkaan netti ei ole se paikka minne mennään asiasta kertomaan. Eilen katsoimme mieheni kanssa uusimman jakson ja juteltiin pitkään siitä, miten hienosti kaikki teiniäiti-sarjan äidit lapsiaan hoitavat ja myös Jami sai kehuja :) Hyvää jatkoa ja jatka samaan malliin! t. anonyymi ;)

  VastaaPoista
 14. Esim Espanjassa ja etelä-amerikan maissa on tapana rei'ittää tyttövauvojen korvat..siinä ei ole mitään ihmeellistä. Suomi nyt on vaan niin takapajula että ei täällä ymmärretä tällaista, ei kannata välittää. Hyvä blogi, jatka samaan malliin :)
  t. lapseton 30v

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin! suomessa tää ei ookkaan ihan niin ''yleinen rituaali'' joten miksipä siitä ei pätemään -.-

   Poista
 15. Ei tuollaisista kommenteista kannata välittää. Itse olen nyt seurannut kanssa teiniäidit-sarjaa ja voin sanoo, että sää olet nyt yksi niistä teiniäideistä, jolle nostan hattua! Ja myös lapsesi isälle Jamille :)

  Ei voi heti olettaa, että 17v. tarttuu isän rooliin, vaan kyllä ne asiat omalla painollaan hoituu. Itse sain kuvan, että hän on pikkuhiljaa totutellut isän rooliin.

  Tiedän yhden 30-vuotiaan äidin, joka ei osaa huolehtia lapsistaan kuten niistä kuuluisi eli tässä kohtaan voisin sanoa, että olet sata kertaa parempi äiti :). Tsemppiä teidän perheelle!

  Liityin lukijaksi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon sinulle! :)

   Kiva! Toivottavasti pysyt matkassa! :)

   Poista
  2. Eipä ne kaikki 30v-isätkään tartu heti toimeen, välttämättä koskaan :D

   Poista
  3. Totta, mut siitähän ei kuittailla, koska ikää löytyy jo mittarista :D

   Poista
 16. Niin se vaan on, että noi jotka tuolla keskustelu palstoilla sitä sontaa jauhaa niin he kertovat teksteissään enemmän itsestään kun sinusta. Sama pätee kaikkeen paskan jauhamiseen selän takana, tietämättä tosi asioista. Tsemppiä, olet rohkea nainen ja hyvä äiti, muista vaan luottaa itseesi niin hyvin menee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. totta, en jaksa siellä enään edes käydä lukemassa sitä paskaa sivu toisensa perään.. Kaikki oikeestaan sanoneet, että pysy kaukana niistä keskustelu palstoilta, vaikka kuinka tekis mieli lukee.. Mielenterveyshän siinnä kärsii :O

   Poista
 17. En kyllä itse laittaisi vauvalle korviksia, mutta vähän on kyllä ylimitoitettua tuo arvostelu asian johdosta!

  Tsemppiä teidän perheelle. Näkemieni jaksojen perusteella vaikutat oikein hyvältä äidiltä ja Oona on tosiaan suloinen ja onnellisen oloinen. Jamikin niin kauniisti puhui kolmannessa jaksossa.

  VastaaPoista
 18. Olen seuranut ohjelmaanne suurella mielenkiinnolla, positiivisia yllätyksiä ja myös hämmentäviä tilanteita. Olen itse 40v., 4 lapsen sairaanhoitaja äiti.
  Sinulle Tanja haluaisin sanoa, että olet hoitanut äitiytesi upeasti ja vastuuntuntoisesti.(samaa en kyllä voi sanoa ihan kaikista ohjelman äideistä) Se, että miehesi ei heti alkuun ole ehkä ottanut isyyttä omakseen, sitä eivät tee edes (tai ainakaan suurinosa) edes 30v. isistä. Toivotan sinulle ja perheellesi mukavaa syksyä!

  VastaaPoista
 19. Ei todella kannata lueskella nettikeskusteluja, niistä ei löydä mitään muuta kuin kuraa. Elämäänsä kyllästyneet bessewisserit kirjoittelee siellä omaksi huvikseen.
  Se, että itse tunnet itsesi hyväksi äidiksi, RIITTÄÄ!! Eikä sitä tarvitse todistella kellekkään.
  Itse 25v. kahden lapsen äitinä (ekan sain 23v.) voin todeta, että joka päivä äitiydestä oppii jotain uutta ja välillä on hyviä ja huonoja päiviä. Kukaan äiti ei todellisuudessa ole kiiltokuvaäiti, joka nauttii kakkapyllyjen pesuista ja kaupan lattialle heittäytyvistä lapsista 24/7! Ne kielteisetkin tunteet kuuluu hyvään äitiyteen. Suomessa parjataan liikaa teiniäitejä. Se, onko teiniäiti, ei kerro kenestäkään yhtään mitään.
  Nostan suuresti hattua teille molemmille Jamin kanssa. Olitte todella rohkeita kun lähditte sarjaan mukaan! Tsempit! :)

  VastaaPoista
 20. Jee kolmas kommentti tänää.. Mut on vielä ihan pakko sanoo, et mun mielestä jami on niin hyvän tuntunen iskä:) siis sillai et se huolehtii ym.. Ja tos sarjaski se on sillai aidosti mukana , siis et se kertoo siinä itekki siitä et mitä on tehty tms. Ootte ihanimman tuntuneen perhe kyllä:)

  VastaaPoista
 21. Meinas ihan itku tulla tossa kolmos jaksossa kun Jami puhu siitä millanen isä se on. Ei hirveän moni suomalainen mies edes vanhemmalla iällä puhuisin noin tunteistaan lastaan ja sua kohtaan, ja vielä telvisiossa! Aivan mahtavaa rohkeutta molemmilta! Jaksamista teille, kaikkien todella viisaidenkin kommenttien keskellä, älä turhaan ota itsees siitä että muut perustavat lapsien kasvattamisen tieteellisiin tutkimuksiin!

  VastaaPoista
 22. Jami vaikuttaa ihanalta isältä, ja sinä hyvältä äidiltä!:)
  Yksi asia alkoi häiritsemään, kun sanoit ettet pidä jos lapsen lähellä poltetaan, niin miten sinä tässä uusimmassa jaksossa kuitenkin poltat tupakkaa samalla kun työnnät vaunuja? Tarkoitus ei siis ole loukata, jäi vain häiritsemäään. :) Itse en ikinä viitsi polttaa kun työnnän vaunuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No uskoin, ettei se savu sinne vaunuihin mene.. En tuolloin ajattelut asiaa, nykyään ajattelen hieman vähemmän ja koitan välttää tupakointia vaunuja työntäessä. Se vaan sattuu olee pikkasen vaikeeta ku en voi muksua tuupata 10 metrin päähän ja itse pössytellä savuketta kauempana..

   Ja kiitos

   Poista
 23. Mä oon kattonu tätä teiniäidit ohjelmaa tosi mielenkiinnolla, koska oon itsekin ns. teiniäiti ( 19v, 4kk vanhan pojan äiti) Ja mun mielestä teidän tyttö ei olis voinu parempii vanhempii saada :) Te ootte molemmat tosi vastuuntuntosen ja huolehtivaisen oloisia! Ja se miten tää sun poikaystävä puhu teidän tytöstä, siis nuori mies puhuu noin nätisti ja avoimesti tunteistaa ni WAU :) Tuli tosi hyvä fiilis ku seuras teitä :)) Paljon tsemppiä koko perheelle :)! ps. teidän prinsessa on niiiin sulonen ja kaunis :)

  VastaaPoista
 24. Oma äitini sai ensimmäisen lapsensa kun hän oli juuri täyttänyt 20 vuotta 90-luvun alkupuolella. Hän sai kuulla aika paljon kommentteja mm: Voi kun olet noin nuori, miten sinä pärjäät lapsen kanssa kun ei ikää ole paljoa yms. Voin vain kuvitella että millaista on olla vielä nuorempi äiti nykyajan suhteellisen ennakkoluuloisessa maailmassa..

  Oma äitini on nuori verrattuna esimerkiksi omanikäisteni ystävien vanhempiin, enkä ole sitä ikinä huonoksi asiaksi kokenut. Ystäväni äiti on lähemmäs 60, dementia vaivaa yms. Häneen verrattuna olen erittäin onnellinen siitä, että äitini (nykyään 40- vuotias) on hankkinut lapset parikymppisenä, koska hän edelleenkin jaksaa olla elämässäni mukana ihan toisella tavalla kuin ystäväni vanhemmat. Mieluummin olen lähes teiniäidin tytär kuin katsoitin vierestä 60-vuotiaan äidin elämän rapistumista, kun ikää on itsellä hieman alle 20 vuotta. Vanhemmuudelle ei yksinkertaisesti ole mitään pysyvää ikärajaa. En väitä että vanhat vanhemmat olisivat sen huonompia vanhempia kuin muutkaan, mutta jos lapsen ja vanhempien välillä on ikäeroa 40 vuotta niin kyllä se ikäero joissain asioissa alkaa näkyä. Omat isovanhempani ovat vain 5 vuotta ystäväni äitiä vanhempia, mikä tuntuu minusta hyvin kummalliselta. Mummoni ja ystäväni äiti voisivat olla ikänsä puolesta esimerkiksi sisaruksia!


  Vaikka en itse lapsen korvia tuossa iässä lävistäisi, en kuitenkaan usko että se on mitenkään tyttöäsi vahingoittanut. Itse perustelisin laittamatta jättämistä omalla kohdallani sillä, että vilkas lapsi voisi repiä korvalehteä, en niinkään sillä että se olisi henkisesti vahingollista vauvalle.

  Mielestäni olet hyvä äiti ja Jami on hyvä isä. :) onnea tulevaisuuteen teille kaikille :)

  VastaaPoista
 25. Olen seurannut teiniäidit sarjaa ja aina innolla odotan jo seuraavan viikon jaksoa :) On kiva seurata miten toiset vanhemmat toimivat ja pärjäävät kun ittellänikin on tyttö 5kk. Itse olen 21 v, ja ei tulisi kyllä mieleenikään arvostella muiden tapaa kasvattaa lapsiansa, jokaisella on oma tyyli :) Tsemppiä! :)

  VastaaPoista
 26. Ei tuollaisessa haukkumisessa ainakaan minun mielestäni ole mitään järkeä... Mitä se muille kuuluu, ottaako lapsensa korviin reiät? Ja vielä perustavat siitä keskusteluja nettiin? :O

  VastaaPoista
 27. Moi! Mun mielestä oot todella hyvä äiti; vastuullinen ja lapsestasi välittävä ja selvästi eteenpäin suuntautuva elämässä. Harva sinun ikäinen lapseton nuori olisi valmis käymään opiskelujen lisäksi töissä saadakseen lisäansioita..yleensä pyydetään vanhemmilta... Hatunnosto sinulle; uskon että vaikeinakin aikoina pärjäätte ja kaikkea hyvää teidän perheelle:) Itselläni on 21 vuotias poika jonka sain 20 vuotiaana...ja olin kyllä huomattavasti epäkypsempi äiti aikanaan kuin sinä nyt ja ihan hienon lapsen olen saanut aikuiseksi kasvatettua. Tsemmppiä ja mukavaa joulun odotusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sulle tosi paljon! Elämä antaa, elämä ottaa. Oon melko loppu vähän väliä, mutta se on ihan ymmärrettävää.. En koskaan, KOSKAAN ole pyytänyt mun vanhemmilta rahaa, koska niilläkin on omat menonsa jne, joten ei ne varmaan voiskaan auttaa mua. Kerran pyysin isältäni, että makasisi mun yhen kuukauden vakuutuksen synttärilahjaksi (40e).. Muuten en oo pyytänyt.. Vanhemmaksi kaikki kasvaa ajallaan (toivottavasti). Kun lapsi syntyy on turha enään vältellä vastuuta.

   Poista
 28. Toi korvakoru-haloo on ihan naurettavaa!

  Oon saanu omat korvikseni suurin piirtein saman ikäisenä kuin Oona enkä muista mitään kyseisestä tapahtumasta. Näin jälkeenpäin oon vaan ilonen että se tehtiin niin pienenä, koska mun neulakammo on sen verran kova etten antais enää tehdä ittelleni reikiä korviin. Ja koska mulla on ollu niin pienestä pitäen noi reijät niin nää ei oo kertaakaan umpeutunu vaikka välillä on ollu vuodenki taukoja korviksista yms. :)

  Tsemppiä Tanja jatkoon, oot mahtava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. JEP! Nyt oonalla ei kyllä oo väliaikaisesti toista korvista, koska se oli painunu nukkuessa korvan taakse niin, että oli tullut haaveri.. Se kun paranee niin takas, tai sitten ostan renkaat joissa ei tätät painautumis riskiä ole :)

   Kiitos samoin!! :)

   Poista