lauantai 27. lokakuuta 2012

Ihana viikonloppu ja kuulumisia

En ookkaan toviin taas kertonut meidän kuulumisia. Kuulumisia olis tässä nyt ainakin viikon ajalta, mutta kerron nyt eka mun ihanasta viikonlopusta.

EILEN eli perjantaina vein Oonan hoitoon klo 10.30 ja menin itse töihin.. Työpäivä oli tosi lepponen, niinkuin aina. Työpäivä venyi heiman kutsumattoman vieraan takia. Olin juuri menossa sulkemaan liikkeen ovea, jottei asiakkaita tulisi enään sisään. Eräs nainen tulikin mua vastaan ja sanoi sulkeneensa ulko-oven. Olin ihan ''voi kiitos'' ajattelin, että olis sen sulkenut ku ties, että ollaan menossa kiinni :D Mut sitte se jatkokin sen lausetta ''.. niin ku tohon teijän eteiseen tuli loukkaantunut pulu, ettei se karkais'' mun suu loksahti auki enkä meinannu uskoo ja oli pakko käydä kattomassa... jep, siinä se oli.. siipirikko pulu kyhnötti eteisen nurkassa. Nainen oli soittanut pelastuslaitokselle. En siis voinutkaan lähteä töistä, koska eihän kukaan pääse sisään jos lähden. Eikä siinä viellä kaikki. Sisälle jäi jumiin myös eräs viimeisillään raskaana oleva nainen kahden lapsensa kanssa, koska ei olisi päässyt ovesta ulos litistämättä pulua oven ja seinän väliin..
Pelastuslaitosta ei kuitenkaan kuulunut 30minuutin odottelun jälkeenkään, joten nainen soitti uudestaan sinne ja sai ohjeet laittaa pulu pahvilaatikkoon, että ne soittaisivat kun olisivat tulossa noutamaan pulua.
Vihdoin pääsin kotiin.

Metriksellä mua odotti Jami ja eräs ystäväni, joka oli tulossa meille lapsensa kanssa yökylään. Jami lähti Turkuun ja minä ja ystäväni, ja tietysti lapsemme suuntasimme kauppaan. Kaupasta menimme meille ja laitoimme lapset kylpyyn. Kyllä ne nauttivat olla siellä. Kylvyn jälkeen syötettiin lapsille ilta puurot. Kokosin matkasängyn meidän makkariin, johon ystäväni lapsi meni nukkumaan. Hieman ennen klo 22 ystäväni sai lapsensa nukkumaan ja tuli kanssani keittiöön. Juteltiin jonkinaikaa, kunnes hän lähti kaupunkiin tapaamaan kavereitaan. Allunperin ystäväni lapsen piti tulla meille pariksi tunniksi, mutta ajateltiin, että ne vois tulla meille yöks kun Jamikaan ei oo kotona. Ja oltiin menossa Lauantaina uimaan yhdessä. Paremmin se toimi näin.
Joskus yöllä heräsin siihen, että ystäväni lapsi itki. Nousin ja otin tuttipullon lapsen kädestä hakeakseni siihen maitoa, mutta sehän veti raivarit ja alkoi kiljumaan ku päätä leikattas. Tietenkin Ooan heräsi tähän ja sekin alko itkemään. Siinä sitten kahden kurkku suorana huutavan lapsen kanssa mietin, että mitä ihmettä mä teen.. Koska teitenkin ystäväni lapsi halusi äitinsä paikalle, mutta äiti ei ollut saapunut viellä. Soitin ystävälleni, että hänen lapsi hetäs ja ystäväni olikin jo matkalla. Pian meillä. 10 minuuttia myöhemmin ystäväni tuli ja otti lapsensa sohvalle viereensä nukkumaan.. Enään mulle jäi Oona, joka hihhuloi iloisena ja pirteensä sängyssään. Kello näytti tuolloin jotain 3 yöllä ja mä olin nukahtaa pystyyn. Annoin Oonalle maitoa ja laitoin rauhoittavaa musiikkia hiljaselle soimaan. Viellä se jutteli jonkin aikaa ja pyöri sängyssä ja mä nukahdin.

Aamulla heräsin Oonan hölisi sängyssään. Mua väsytti ihan sikana, koska olin edellisenä yönä nukkunu tosi huonosti. Nostin Oonan sängystä, vaihoin vaipan ja menin keittiöön. Ystäväni oli lapsensa kanssa jo hereillä ja yhdessä syötettiin lapset ja syötiin itse.

Oona hehkeen :D


Oona on alkanu kävelemään ton kärryn kanssa!.. 


.. mutta mielummin se aina istuu sinne :D


Kun lapset oli syötetty niin alettiin valmistautumana lähtöön kohti itiksen uimahallia! Oonan eka kerta uimahallissa. En oo uskaltanu sitä ennen viedä sinne, koska se vesi on melko kylmää.. ja likasta..
Kuitenkin ystäväni innoittamana päätin lähteä heidän kanssaan. Olin ostanut Oonalle uimatossut ja semmosen ''uima haalarin'', jossa lyhyet hihat ja ne jalka systeemit lyhyet.
Oona tykkäs ihan sikana! Se oli niin innoissaan vedestä, että ei olis halunnu lähtee ollenkaan lämmittelemään puhumattakaan pois lähtemisestä. Siellä me lilluttiin lapsosten kanssa parisen tuntia ja lähdettiin. Suurinosa ajasta me oltiin lastenaltaassa, vai olikos se opetusallas.. kuitenkin vesi oli +30 asteista, joten ei niin kylmää kuitenkaan. Me ajateltiin, että otettais rutiiniksi käydä 2 kertaa kuukaudessa uimahallissa, ja olis ihan sika kivaa jos kerettäiskin! Kuitenkin se on mun ja Oonan yhteistä aikaa sekä samalla saan nähdä ystävääni :) Kätevää.

Uimasta lähdettyämme suunnattin itiksen heseen. Nomnomnom! en ollu pitään aikaan käyny hesessä syömässä ja oli kyllä ihan sika hyvää! Oona sensijaan söi lohta ja perunamuussia tyytyväisenä. Ystäväni ''kaveri'' tuli myös siihen ja käytiin ginassa. Sieltä mä ostin korvakorut, jotka oli -75%, kynsilakan poistoaineen, sekä kynsiviilan.
Kaikki kaupat olivat menneet kiinni ja mäkin aloin valumaan kotiin päin. Oona oli iiihan väsähtänyt uimareissusta, joten oli toosi kiltisti koko matkan kotiin. Normaalisti se kapinoi liikkumattomuutta vastaan :D
Kotiin saavuttuamme Jami syötti, vaihtoi vaipan ja yöpuvun Oonalle. Jami lähti jonnekki näkee kavereitaan ja mä laitoin Oonan nukkumaan 19.45. Se nukahti ku ''saunan lyhty'' vai miten se sanotaan :)

Ja muihin kuulumisiin:
Huomasin (olikos se edellis aamuna), että maahan oli tullut ensilumi! Olin ihan kauhuissani, koska en erityisemmin ole lumen ystävä. Oonalle koitin ikkunasta näyttää, että ''katso miten ulos on tullut lunta!'', mutta Oona se vaan osotteli puita ''puu''... Okei, no ehkä ensjouluna se jo tajuaa ? :D


Tälläviikolla oon ollu ke to ja pe syyslomalla koulusta.. Meillä oli ihan tyhmästi tää syysloma juttu, ku kaikki muut oli koko viimeviikon syyslomalla ja meillä oli vasta tälläviikolla 3pvää syyslomaa -_-' No mut ainakin Oona on saanut olla melko paljon kotona <3 ke ja pe olin töissä ja vein Oonan ennen 11 kumpanakin päivänä hoitoon ja Jami haki Oonan ku pääs koulusta.
Torstaina mulla oli Helsingin uutisten haastattelu. Toimittaja oli ihan sika mukava ja juteltiin kaikkea muutakin ku haastatteluun liittyen. Toimittaja tuli 12.30 niinkuin sovittiin. Oona oli sopivasti päiväunilla, joten saatais rauhassa tehdä haastis. Haastattelussa kuitenkin kului 3½tuntia! :D
Isänikin tuli meille kylään ja toi samalla järkkäriini jalan! :) Isä antoi myös muutaman kommentin, mutta en kyllä tiiä tuleeko niitä siihen lehteen :O Ja haastattelu on siis luettavissa ensi keskiviikon helsingin uutisissa! :)
Torstaina kävin myös itiksessä moikkaamassa ystävääni (kyseessä sama ystävä, joka oli meillä yökylässä lapsensa kanssa) itiksessä.

Torstaina laitoin myös työhakemuksen live promoterssille. Samana iltana ne soitti mulle ja pyysivät työhaastatteluun. Ja sovittiin se maanantaiksi kun pääsen koulusta. Niiden kanssa voi tehdä myös semmosen työsopparin missä sovitaan, että on vaikka vaan pari kuukautta töissä siellä.. Mä ajattelin, että teen sen sellasen, että oon jouluun asti siellä töissä ja pidän pienen breikin. Mun matkaan on enään parikuukautta ja mun on pakko tehdä vähän lisää duunia, jotta saisin rahat kasaan. Töitä pitäis osa-aikaisella olla 10-15h viikossa, mutta kerroin mun tilanteesta, etten varmaan niin paljoon voi olla, koska mulla on toinenkin työ ja lapsi niin se snao, että se on aina neuvoteltavissa ja me varmasti saatais mulle semmonen työaika mikä sopis hyvin mun aikatauluun.
Jami on nyt jo vähän kyllästyny mun töntekoon, koska sehän vie peräti 4-6tuntia viikossa mun aikaani. Höhhöh. no reissun jälkeen taas rauhottuu ja voin ottaa vähän rennommin ilman turhaa stressiä.

Ja niin joo! Oonalla oli pariviikkoa sitten neuvola, mutten siitä kerenny kirjottamaan.. Neukki tätönen oli tosi tyytyväinen Oonan kehitykseen ja muhun. Oona sain KOLME piikkirokotetta. Reisiin ja peppuun. Tuhkarokko, jäykkäkouristus ja sit joku kolmas minkä nimessä oli 3 kirjainta.
Ja mitat olivat:
Pituus: 80,5cm
Paino:11,3kg
päänympärys: .46cm (vai olikos se 48:O)
ja ikää oonalla oli tuolloin n.1v1kk :)Oona oli viime lauantaina ystäväni luona hoidossa, koska mulla oli töitä. Annoin mun järkkärin sinne mukaan, että ottais kuvia! :) 


HAHAHA! nää Oonan ilmeet on kyllä äidiltä perittyjä :D
Oona alko tekeen tälleen yks päviä iltapuuron aikaan. Ihmettellin, että mitä ihmettä Oona touhuaa ja sitte pussasin sitä otsaan. Se alko kauheesti nauramaan ja laitto huulet uudelleen törrölle ja pussasin uudelleen. Nyt se vaatii aina pusuja multa tolla söpöllä huulijutullan <33 
ja tähän loppuun viellä tein kollaasin missä on minä, Oona ja Jami. Tästä on helppo vertailla, että kummalta Oona näyttää enemmän. Isän vai äidin tyttö? :)


jajajajja.. eikai tässä nyt sitten muuta ollt, tai oli varmasti, mutta nyt en sitä muista! Oona taas järkky väsyny joten menenpä tästä nukkumaan. ÖITÄ! :)

48 kommenttia:

 1. oot paljon vanhemman näkönen ku muut sun kanssa samanikäset ! siis hyvällä tavalla tietenkii ! tät blogii on tosi kiva lukee ja ootan aina innol uusii tekstei ja et mitä teille kuuluu ja onks kaikki hyvin :) kaikkee hyvää sulle, jamille ja oonalle ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! :) ja kiitos :)

   juu moni sanoo niin. Multa ku usein kysytään, että kattooko ihmiset mua kadulla ku työnnän vaunuja nii eipä katso.. oon aina epäilly syyks sitä, että näytän vanhemmalta mitä olen. Jo 13 vuotiaana mua luultiin 17 vuotiaaksi. Nyt 17 vuotiaana 18-22 vuotiaaksi.. Pahin ehkä luultu 25 vuotiaaks :DD

   Poista
 2. Isän silmät, äidin huulet :)

  VastaaPoista
 3. Minkä ikänen Oona oli ku laitatitte korvikset? Itkikö paljo ja repiks yhtää niit sen laiton jälkee? Me oltais aikoi sitte laitatettu meijän likalle, muttei tääl kukaa laittan niin pienelle silloin ku käytii, nyt ois tarkotus kysyy uudestaa (tyttö siis vuoden nyt) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oisko Oona ollu 10kk suunnilleen ? :o Ei repiny ollenkaa, se ei oo tähän päivään astikkaan kertaakaan korviksia repinyt. Paranemis vaiheessa se vähän ''raapi'' korvaa ku ne tais vähän kutista. Mitään punoitusta tai mitään ei ollut. Aamuisin ja iltaisin desifioitiin kunnolla ja pyöritettiin korviksia! :)

   Aika jännä ettei siellä oo yhtään liikettä joka laittais? :o no ei täälläkään, ainakaan idässä oo kuin yks ketju, joka tekee kaiken ikäisille lapsille :)

   Poista
  2. No onjoo ihme ku mun kaverille laitettu 19vuotta sitten tääl ihan samal paikkakunnal alle 1 vuotiaana läpipainetut ja ite saanu kans alle vuoden ikäsenä korvikset. :)

   Poista
  3. Ootte vissiin käyny samasta liikkeestä kysymässä? Aika ihme! Jos eivät enää tee!! :OO no mut toivottavast löydätte jonku paikan missä laittaa! :)

   Poista
 4. Aivan Jamin näkönen :D

  VastaaPoista
 5. mä en nää oonassa oikeestaan mitään samaa näköä verrattuna teihin kumpaankaan :D

  VastaaPoista
 6. Pikku-Jami!!!:) ootte ihania, kaikkea hyvää teille<3

  VastaaPoista
 7. Pikku-Jami!!! Ootte ihania, kaikkea hyvää teille!<3

  VastaaPoista
 8. Pikku-Jami!! Ootte ihania, kaikkea hyvää teille!<3

  VastaaPoista
 9. missä oot töissä? :)

  VastaaPoista
 10. Aivan ihana pikku taapero sulla! Ja ihan mahtava ohjelma! mä tykkään teist kaikista sarjan teiniäideistä, teette rankkaa, mutta niin tärkeetä työtä, Nostan hattua! Ja olet muuten itsekin tosi nätti

  VastaaPoista
 11. Ei kyllä tarvii miettiä että kuka on isä, ihan ku kaks marjaa! :D

  ps katoin nelosjakson eilen areenasta ja sun mummi! vähänkö symppis tyyppi! :D ens kerralla kerro terveisiä sille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. nii! juu mää sanon, vaikkei se varmaan ees tajua koko blogin päälle mitään :D alkaa varmaan kunnon kysely heti ku mainitsen edes koko blogista :D

   Poista
 12. oona on ihan teijän näkönen ! :)

  VastaaPoista
 13. jami on kyllä komee!

  VastaaPoista
 14. Mun mielestä Oona taas on ihan äitinsä näköinen! Ainakin huulet ja nenä varmaankin.. nyt kun tuota kollaasia kattoo niin silmät on kyllä isältä =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä! Sis, että silmät on ainakin isän! :)

   Poista
 15. Hei!
  Täytyy sanoa et aivan loistavasti hoidatte perhe-elämänne! Jamin menneisyydestä tunteneena on ihana nähdä miten se huolehtii oonasta ja välittää teistä molemmista, siitä osapisteet sulle. Älä välitä tietämättömistä kommentoijista ja tsemppiä arkeen!

  VastaaPoista
 16. Pystyisitkö laittaa sitä lehtijuttua tänne sitten tai saako sen jostain netistä luettua kun ei pääkaupunkiseudulla asusta? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eei sitä kyllä voi :( Mut laitan sen tänne, vaikka sitte. En oo 100% varma, että oliko se juttu tän päivän lehdessä ku en kyseistä lehteä mistään löydä. Mut jos se oli, niin tänään illalla julkaisen täällä sen! :)

   Poista
 17. Oona on kyllä tosi suloinen :) Aloin seuraamaan sitä teiniäitiohjelmaa täysin vahingossa, piti katsella jonkun muun sarjan jaksoja areenasta mutta etusivulla oli mainos teiniäideistä ja jäin sitten koukkuun koko sarjaan :-D Oot mun suosikkini siinä, aina ootan et koska Tanja tulee ruutuun :-D Vaikutat tosi mahtavalta tyypiltä ja sellaiselta joka ois kiva tuntee "oikeessaki elämässä" :) Jatka samaan malliin!

  t. Ira, http://iralandia.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 18. Nenä ja suu on äidiltä ja silmät isältä :) Suloinen lapsi. Itsellä on myös tyttö mutta olen kerennyt täyttää 19 kun hänet sain. Hänellä on isän hiuksat, Minun silmät ja korvissa on molempien näköä.

  En kyllä vaihtais päivääkään pois. Itse toivoisin että nuoret kävisivät koulut loppuun ennen kun alkavat näihin vauva hommiin. Kyllä sitä kerkeää myöhemminkin, ainakin minun mielestä. :)

  Itse muistan koulu ajalta(ammattikoulusta) että yhet piti nukkea(oikeasti sen pitäisi olla kananmuna) oikeana vauvana 2viikkoa kun niillä oli suuri vauvakuume. Kokeilivat vauva arkea. En tiedä onko heillä vielä lasta, mutta kyllä se vähän laantui vauvakuume heillä.


  VastaaPoista
 19. Oonalla on sun huulet, mut Jamin nenä ja silmät ja se näyttää enemmän Jamilta, ku sulta. :D:D

  VastaaPoista
 20. Mä en oo ennen blogeihin kommentoinut, mutta oon seurannut Teiniäitejä ja luin ton lehtijutunkin. Sä vaikutat musta kypsältä ja päättäväiseltä nuorelta naiselta ja halusin kertoa sen sulle:).
  Mua alkoi alun perin kiinnostaa sarja, koska oon ite tullut äidiksi 22-vuotiaana ja vaikken ihan teini enää ollutkaan, aloitin samalla itsenäisen elämän äidiksi tulon myötä. Esikoinen on nyt melkein 12-vuotias ja kun tulin äidiksi uudelleen kolmekymppisenä, se oli ihan erilaista. Varsinkin kun mukana on mies, joka jakaa arjen meidän kanssa. En mäkään ole lastani koskaan katunut, mutta paljon helpommallakin vois päästä, kun jättäis nää perheen perustamiset myöhemmälle. Ja jatko-opinnot on mulla ainakin jääneet vähiin lapsen myötä.
  Musta Oona näyttää paljon isältään ja on tosi hienoa, että hänellä on isi mukana arjessa. Kaikkea hyvää teidän elämään ja tsemppiä opiskeluihin!
  Terkuin Salla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valehtelematta oisin saanu olla vanhempi. Ei mulla ollu suunitelmissa lasta ainakaan seuraavaan 10vuoteen vaan haaveilin asianajajan urasta, nyt en usko, että riittää aika tai energia niin pitkiin ja keskittymistä vaativiin opintoihin. :O

   Mutta kiitos kommentista! :)

   Poista
 21. On Oonassa kyllä kummankin näköä, enemmän kuitenkin isän. Olette lapsen isän kanssa hyvin samannäköisiä, sitähän sanotaankin, että parisuhteessa puolisot alkaa ulkoisesti muistuttaa toisiaan :). Tämä oli sitten kohteliaisuus.

  En voinut olla lukematta tuota ylhäällä olevaa tekstiä ja pakko sanoa, että kyllä kaikkeen pystyy, vaikka helpompaa olisi opiskella ilman lasta. Mutta mun oma sisko opiskeli itselleen lasten erityisohjaajan-tutkinnon sekä laitoshuoltajan tutkinnon, vaikka hänellä on ollut lapsia ja vielä vaikea masennus samaan aikaan. Hän on tuon ensimmäisenä mainitun tutkinnon aikana ollut psykiatrisella osastolla hoitojaksolla. Okei siinä ollut mies apuna tai oikeastaan minä, joka olen itsekin opiskellut lähihoitajaksi, mutta kuitenkin. Ei välttämättä asianajajaksi pysty opiskelemaan, mutta ei sitä koskaan tiedä. Ja pääasia, että saa joskus edes jonkin ammatin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähen varmaan merkonomiksi opiskelemaan. Työpaikka löytyy ainakin! Lähihoitajillekkin on töitä tarjolla ja varmasti on kysyntää, mutta kyseinen ala ei kiinnosta mua LAINKAAN!

   Hienoa, että oot ollut sun siskon apuna kun se on sua/teitä tarvinnut. Jotkut varmaan ei lähdekkään sen takia opiskeleemaan, että se on niin rankkaa lapsen kanssa jne.. Siks kaikilla pitäis olla hyvä tukiverkosto kuten mulla ja Jamilla ja kuten myös sun siskollasikin!

   Poista
 22. Minkä ikäsenä laitatit Oonalle korvikset? Mua harmittaa niin kovasti etten älynnyt meidän neidille niitä ihan pienenä laitattaa! Nyt neiti 1,5v niin uskoisin sen repivän ne korvista samantien :D missä laitatit? lastenlääkärillä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oona oli sillon 10kk! Kävin itiksessä semmosessa liikkeessä kun UNIQUE (jos se tolleen kirjotetaan) löytyy tallinnan aukiolta sekä mäkkärin yläpuolelta. (jos Hesassa asut) En tiedä onko kyseistä ketjua muuallakin päin helsinkiä, mutta itiksestä ainakin löytyy!

   Noo sitten vaan odottelet, että tyttö niitä itse pyytää :)!

   Poista
 23. Mun mielestä Oona näyttää paljon enemmän sulta, tai just siniset silmät saanu isältään mut kasvojen piirteet muistuttaa mun mielestä paljon enemmän sua. :) ja nenähän muuttuu tosi paljon lapsella et sitä ei ehkä silleen voi katsoa että kummalta periny.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noo kai sen viimeistään teini-iässä näkee! :)

   Poista
 24. Oi vitsi toi oli kyl kiva viikonloppu<3 pitää koittaa ottaa uusiks joku päivä. Harmivaa ettei saatu vesipeto-Oonasta kuvia. ; D

  VastaaPoista
 25. Sulla on kyllä luvattoman kuuma poikaystävä. : --)

  VastaaPoista
 26. Oooo...Oona on niin sulonen ja ihan sun näkönen!!<3c:

  VastaaPoista
 27. On nin suloinen tuo toinen lapsi....aivan ihana :)

  VastaaPoista