keskiviikko 24. lokakuuta 2012

2. tuotantokausi

Tuli illan tuntumassa ilmi, että teiniäiti sarjaa ollaan tekemässä toinen tuokkari.. Ja tietenkin mun olis pitänyt olla kuulematta/lukematta koko uutisesta, koska vitutus käyräni nousi huippuunsa. Siihen haetaan uusia teiniäitejä.. Taikka teiniäideiksi tulevia.

Miksi vituttaa?
Lähdin sarjaan todistaakseni vanhemmille, että tässä maailmassa on myös hyviä teiniäitejä sekä nuorille kertoen sanomaa, että rankaa se on kaikesta huolimatta.. Nyt taas kun sarjaan haetaan uusia äitejä, mulle tuli vitutus, koska se antaa (mun mielstä) semmosen kuvan, että me aikaisemman teiniäidit kannustettais teinejä lisääntymään, ja se toisinaan loukkas mua.. Olisin varmasti mielelläni lähtenyt toiseen tuokkariin mukaan, koska olishan se varmaan mukava tiettää(katsojien), että miten asiat on vuoden päästä.. Ja tosiaan, paljon sitä ollaankaan kasvettu parissa vuodessa..

Tätä menoa kadulla kävelevistä teiniestä joka toinen on mahapystyssä. Jotenkin tuli ihan sika epäonnistunut fiilis ja sitä vaan miettii, että miks helvetissä just minä.. Minä joka koitin saada hyvää aikaan ja kerrankin koin tekeväni jotain hyvää vaikuttaen moniin ihmisiin niin sitä saa vaan paskaa niskaan..

pian meno on tälläistä myös suomessa:


Olen vihainen aamen. -_-

46 kommenttia:

 1. teijän elämää ois ollu niin kiva seurata vuoden päästä kakkos tuolkarissa. tyhmää et etitää uusia teiniäitejä.. oot paras teiniäiti ohjelmassa :-) ja to on niin totta mitä kirjotit...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) totta.. Katoin sillon 16 and prengnant missä oli se leah lapsi jajajaj.. se yks kenellä oli ne kaksoset, niin sitten ku ne siirty teen mom sarjaan niin jäin kyllä niitä seuraamaan ja jätin 16 and pregnantin ns. sivuun, eli uudet äidit sivuun ja seurasin mielummin niitä vanhoja! :)

   Poista
  2. Miltä kanavalta ja mihin aikaan tuo teen mom tulee nykyään, (Mtv3 finlandille se oli tarkotettu, mut nyt ei näy)?

   Poista
 2. Mun mielestä sä et oo millään tavalla epäonnistunut ! :) Sarjassa näytetään mun mielestä liian vähän sitä mitä se oikeesti on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin.. Missään jaksossa ei oikeestaan ole semmoista oleilua, perus arkea. Joka kuvauksiin he kehittivät jotain tekemistä ''tehkääpä nyt sitä ja tätä''

   Oona sattu vaan olee aina kuvausten aikaan tosi hyvällä tuulella ! :D

   Poista
 3. no onpas tyhmää... se olis munki mielest just järkevämpää, että te jotka olette tällä tuotantokaudella olisitte myös seuraavalla! olis just kiva saada tietää, että mitä teille kuuluu ja miten menee kerran ei kaikilla ole tätä blogia. mä itse aina odotan, että tulisi uusi ennakko jakso koska teiän elämää on niin kiva seurata ja siitä näkee, että myös alle 18 vuotias voi olla myös hyvä äiti. ja tää sun blogi on myös tosi ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vissiinki ollaanki tekemässä sekä uusista, että vanhoista äideistä samassa? 2 (vanhaa) teiniäitiä on jo kieltäytynyt osallistumasta koko sarjaan enään, jos uusia äitejä tulee :s saa nähdä miten tässä käy :O

   Poista
 4. Ylen ohjelmien taso nyt on laskenut kuin lehmän häntä, tässäkin nyt nähdään kuinka ei ylellä kiinnosta kun katsojalukujen nostaminen tämmösillä kohurealityillä mitä ennen tuli kyllä aivan toisilta kanavilta.
  Ja älä välitä, ei se todellakaan sinun vastuulla ole jos jotkut yksinkertaiset teinit ottavat ohjelmista vähän liikaa vaikutteita. kyllä suurinosa varmasti tajuaa ettei se lapsen hankkiminen silloin kun on vielä itsekin lapsi mitenkään fiksua ole. Tsemppiä sulle! Vaikutat sarjan fiksuimmalta teiniäidiltä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heti ku huomaavat, että teiniäidit tuo lisää katsojia niin tottakai ne haluu tehä sitä lisää, jotta katsojatkin pysyisivät.. 2 syytä miksi sarjaan lähhdin 1) hyviäkin teiniäitejä on 2) teinille näyttää, että teiniäityis ei kannata. Nyt halutaan lisää ja UUSIA äitejä, joka tarkoittaa siis enemmän teini raskauksia = eli kannustamista teiniäitiyteen.. Pylly, että harmittaa vielläkin, vaikka hirveen tunnekuohun jälkeen osaan jo miettiä asiaa hieman järkevämmällä tavalla..

   Poista
 5. En tiiä miten kirjottaisin tän että tää kuulostais yhtää järkevältä. Oon seurannu jokaisen jakson tähän mennessä teiniäidit ohjelmaa ja mun mielestä sä vaikutat vahvalta ja positiiviselta naisen alulta. Mua ärsyttää ku nuo vanhemmat mammat kuittailee teiniäiteydestä se on jotain niin uskomatonta mitä mä en voi ymmärtää miks ne näkee vaivaa? Vaikka tulevaisuudessa itse en haluaiskaan lapselleni noin nuorena korviksia mutta mun mielestä se on vain sun oma päätös ja et tosiaankaan ole ainoa joka tekee noin :)

  Mutta mun tarkoitus oli tulla sanomaan että mä oon niin onnellinen että nään, yksi hyvä äiti taas, jota en nähnyt omassa äidissäni ja hän oli paljon vanhempi mutta epäonnistuneempi, sinä taas oot onnistunut :) Mä toivon sulle ja sun perheelle paljon jaksamisia :)
  Toivottavasti tästä teksistä ees sai jotain selkoo mitä meinaan.

  t. tyttö 16v :)

  VastaaPoista
 6. sama juttu, olis ollu kiva seurata teitä tuttuja teiniäitejä pitemmän aikaa, tuntuu tosiaan siltä että teinejä ns ''kannustetaan'' sillä että ne pääsee telkkariin jos hankkii vauvan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. äläpä.. Ja onkin semmonen tutkimuskin tehty, että suomalaiset nuoreet tekevät julkisuuden eteen lähes mitä vain! SAIRASTA!

   Poista
 7. Et sä oo epäonnistunu, yle vaan haluaa epätoivosesti lisää katsojia.......

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mm :/ No, mutta jos meistä vanhoista ei enään tehdä mitään niin ainakin voitte seurailla mun kuulumisia blogista! Ja varmaan poden huonoo omatuntoo väkisinkin siitä, jos nään teinin mahapystyssä tuolla kadulla :S

   Poista
 8. Ethän sä ole missään epäonnistunu. Teinejä tulee raskaaks vaikka yrittäsitki sanoo et se on rankkaa, ei sitä pysty koskaan kukaan estämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei niitä kokonaa varmaan pysty koskaan poistamaan, mutta ainakin vähentämään -_-

   Poista
 9. Kyllä niitä teiniäitejä tulee olemaan aina, vaikkei yhden yhtä teiniäitiohjelmaa olisi maailmassa tehty. Itse uskon, että todellisuudessa hyvin harvalla lapsen pitämiseen saati yrittämiseen vaikuttaisi joku ohjelma. Tietysti tämä on vain minun mielipiteeni.

  VastaaPoista
 10. tuskinpa täs kukaa on epäonnistunu, teinejä tulee koko aja raskaaks varottipa kuka tahansa. tulithan säki raskaaks, ja veikkaan ettei moni sanonu et se on pelkkää ruusuil tanssimist ja iloo ja nauruu. :)
  tuo on siis mun mielipide. tottakai olis kiva seuraa vanhoi kasvoi mut tietty on kiva nähä uusiiki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukaan ei valistanut mua ... mistään oikeestaan.. Ja siinnä vaiheessa ku on jo paksuna on vähän myöhästä lähtee valistamaan enään yhtään mistään.. :O

   Poista
  2. Tanja, kyl mä YRITIN mut teikä sulkikorvat ... Valikoiva kuulo vai häh??? Kyllä sun isosisko yritti kertoa ja valistaa ja varoitella, nää jutut tulee sulle tietoon jo ala-asteella. Älä rakas ymmärrä väärin, ei oo tarkotus arvostella. Pienen muistutuksen halusin antaa <3

   Poista
 11. Sun on kyllä turha olla huolissas, että tuon sarjan perusteella kukaan haluaisi teiniäidiksi. Ihan oikeesti hei. Mun käy teitä sääliksi. Teistä on tehty niin naurettavia, lapsellisia, suodattamattomia, typeriä ja vastuuttomia WT-ihmisiä kun ikinä mahdollista. Koko sarja on hirveetä sosiaalipornoa ja säälin teitä ja lapsianne. Ihan kamalaa, mutta silti sitä on pakko katsoa, että voiko jonkun elämä olla oikeesti tollasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muaki käy sua sääliks jos oot jääny koukuttaa jotain ''noinki paskaa sarjaa missä keskenkasvuise kakarat pompii nukkejensa kanssa'' C'moon hei.. Hanki elämä.

   Poista
 12. Tuon sarjan perusteella, että todallakaan vaikuta hyviltä äideiltä vaan keskenkasvuisilta kakaroilta, joille ei pitäisi antaa edes marsua viikoksi hoitoon. Tämä on minun mielipie.

  VastaaPoista
 13. Säki vaikutat tosi keskenkasvuselta :D että ole hyvä vaan.. Mahtaa vituttaa meidän hyvinvointi. Itse makaat himassa 200kiloinen perseesi sohvassa, ikää varmaan 40 vuotta ja lapsia et näköjään oo saanu. Sun lapsuus on ollu varmaa ihan kamlaa :( Surullista.

  Jännä, että mulla koirakin pysyi hengissä ja ''rakasti'' mua, lapsenikin on kyllä perun onnellinen ja hyvinvoiva terve. Sillä on turvallinen ympäristö kasvaa sekä rakastavat vanhemmat. Näitä sulla ei vissiin ollu.

  Tämä oli mun mielipide <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä Tanja alennu koskaan haukkumaan ketään, se antaa ihmisestä huonon ja juurikin keskenkasvuisen kuvan. :) Riidellessäkin (vaikka Jamin kanssa) opettele mieluummin kertomaan asiasi ja perustelemaan se, ja jättämään turhat kiroilut ja haukut pois.

   Minusta sinä oot sarjassa oikein ihana. Siis onhan teillä nyt aivan eri ajatusmaailma kuin meillä "vanhemmilla" äideillä, mutta eihän nyt sitä voi kiistää, ettettekö hoitaisi jokainen lapsianne parhaalla mahdollisella tavalla. Ja siis onhan niitä keskenkasvuisia kolmekymppisiäkin, että sinällään se iän numerot ei paljoa lopultakaan kerro.

   Se mihin minä olen sarjassa kiinnittänyt huomiota, oli kuinka puhelimeen vastaaminen menee vaipanvaihdon loppuunsaattamisen edelle ja jatkuva peiliin vilkuilu ja meikkaus. Musta ne on hieman surullisia juttuja, toisaalta taas muistetaan nyt ettei puolen tunnin ohjelma voi kovin realistista kuvaa antaakaan :)

   Onnea teille jatkoon ja toivottavasti koko perheestä kasvaa hyvin voivia ihmisiä :)

   Poista
  2. Kiitos asiallisesta ja korrektista, sivistyneestä mielipiteestä. Kovin syvälliseen keskusteluun en nyt kanssasi antaudu, koska en usko sen johtavan kovin hedelmällisen ja avartavaan diskurssiin. Lapsuuteni oli länsimaiselle mittapuulla onnellinen. Vakavarainen, hyvin koulutettu, onnellinen ja arvostettu perhe. Painan alle 60kg, istun Vepsäläisen sohvalla uudessa, tyylikkäässä omakotitalossa. Olemme akateemisia, 30+ vuotiata ja pari lasta. Pitkä ja seesteinen parisuhde ja todella turvattu talous. Tietenkin salainen haaveeni on aina ollut teiniäitiys ja kerrostaloasunto (mieluiten vuokra) itäisestä Helsingistä. Haluaisin myös kivijalkakauppojen sijaan ostaa vaatteeni kirppareilta ja HM:sta. Kiroilu on aliarvostettua ja koulutus taas yli-. Vai onkohan meistä toisella epärealistinen kuva itsestään tai siitä, mikä on yleisesti arvostettua/kadehdittavaa?

   Poista
  3. ekalle anonyymille: Eihän toi oo haukkumista :D Ja Jamin kanssa me ei kyllä haukuta toisiamme ku riidellään, eikä kyllä muutenkaan.. Välillä ääni korottuu, mut eikös se välillä korotu vähän kaikilla ku alkaa ottaa päähän. Varmaan ''lapsellista'' sanoa näin, mutta mä oon niin kauan ihmisii kohtaa mukava ku ne on mua kohtaa mukavii. Jos joku alkaa arvostelee mua tai muuta niin mä oon sitte yhtä kusipää niit kohtaa..

   Mää en kyllä oo tietääkseni puhunu puhelimessa ku oon vaihtaunu vaippaa? Sillon ku Oona oli pieni, eikä tosiaankaan siis liikahtanutkaan, eli putoamisen vaaraa ei ollt. Niin silloin saatoin vastata puhelimeen. Nyt Oona on jo niin iso ja pyöriväinen, että vaikka puhelin sois niin en kyllä siihen vastaa.. Tai jos vastaan niin sanon, että soitan kohta.

   Sarjan 2 ensimmäisessä jaksossa näytän harakan perseeltä suoraan sanottuna.. Eihän mulla edes ollu meikkiä. Yhessä extrassa meikkaan ja muistaakseni 3. eikä 4. jaksossa ollu mitään MUN meikkaamisia? :O Mut mekään emme kuitenkaan ole varmasti ainoita äitejä tässä maailmassa, jotka meikkaavat sekä vastaavat puhelimeen kun vaipan vaihto on kesken.. :)

   Poista
  4. Ja tokalle anolle: Miten sä oikeesti edes vaivaudut tulee tänne arvostelemaan mua ihmisenä? Noni, no toi oliki paljon pahempi ku se 200kg lapseeton perse :D
   Katot kaikkii, joilla ei oo hyvä koulutus ja omakotiltaloo nenän vartta pitkin. Luuletsä oikeesti et se et sul on omakotitalo tekee sust jotenki paremman ihmisen ku esim mä, joka asun kerrostalo asunnossa.
   Mietippäs itseäs 16-17 vuotiaana? Olisko sulla todellakin ollut resursseja asuu jossain luksus rivarissa sillon? Olisko sul tosiaanki ollu heti 18veenä ajokortti ja mersu pihassa? ILMAN MITÄÄ SUN VANHEMPIEN AVUSTUSTA.
   Epäilen.
   Enkä usko, että toi sun ihq elämäs on oikeesti niin helmee ku sen kerrot olevan, ainakaan aina.
   Materiaali on vaa materiaalii. Katsoisit säki vähän eri näkökulmista asioita, niin et olis noin suppeekatseinen.

   Poista
  5. Sinä esitit kommenttini perusteella oletuksen siitä, millaista elämäni on. Minä vastasin siihen kertomalla elämästäni sellaisena kuin sen itse näen. Tämä ei siis ole mikään objektiivinen kuvaus, enkä sanonut, että elämässäni ei olisi ollut haasteita tai vaikeuksia. En siis todellakaan ajattele, että koulutetut tai varakkaat ihmiset olisivat ns. "parempia ihmisiä". Arvostan todella paljon kaikkia niitä ihmisiä, jotka esimerkiksi tekevät töitä. Sivistystä ja korrektia käytöstä sen sijaan pidän niin tärkeänä, että sen puute puistattaa minua.

   Jos joku sanoisi minulle, että olen lapsellinen/ ilkeä/ huonokäytöksinen tms. niin reaktioni ei todellakaan olisi vastahyökkäys. Miettisin tiukasti annanko tälläinen kuvan itsestäni, miten voisin kehittää itseäni ja lopuksi varmasti sitäkin, onko väitteessä oikeasti jotain perää. En ainakaan alkaisi haukkumaan arvostelijaani tai ajattelisi, että vika on hänessä, kun hän ei pidä minusta. Olet mennyt julkiseen televisio-ohjelmaan ja sen lisäksi pidät julkista blogia. Minusta silloin altistat itsesi muillekin kuin sellaisille kommenteille, joita ensisijaisesti haluat kuulla. Olet varmasti oikeassa siinä, että minunkin tulisi olla avarakatseisempi.

   16-17 asuin vielä kotona. Lukion jälkeen lähdin välittömästi opiskelemaan ja opintojen lisäksi tein todella kovasti töitä, että pystyin elättämään itseni. Sain varmasti paljon vähemmän rahaa kuin sinä nyt. Tiukkaa oli.

   Materia ja raha eivät todellakaan tuo onnea. Olen itse kuitenkin onnellinen, että olen sitä kovalla työllä ja maltillisella asenteella saavuttanut. Usein rahan puute voi tuoda toimivaankin suhteeseen ongelmia, mutta melko harvoin se, että rahaa on paljon/riittävästi.

   Teiniäitien katsominen on minulle nimenomaan maailmankuvan avartamista. Ihmiset tuossa ohjelmassa ovat niin erilaisia kuin minä tai ystäväni tuon ikäisenä. En ajattele, että elämämme olisi parempaa tai, että ihmisinä olisimme arvokkaampia. Olen kuitenkin ihan onnellinen, että oma elämäni on mennyt eri latua.

   Kaikkea hyvää teille!

   Poista
  6. Pökitithän sä sun omaa paremmuuden tunnetta, ei sitä voinu olla huomaamatta. En oo tänne syntyny ketää miellyttämää, joten jos ei miellytä nii voi kyynel. Eiks suöla oikeesti oo muuta tekemistä..

   Poista
  7. Mä kyllä järkytyin. Tanja, oon pitäny sua hyvänä äitinä ja käytöstäsi paljon kypsempänä ku mitä voi oottaa. Mut nyt ku luen näit kommentteja..
   Huomaa selvästi että oot TEINI.
   Miks sun täyty heti alkaa rageemaa tolle anolle joka vaan kerto mielipiteensä? Tajuutko sä miten toi kuvaukses loukkaa esim ylipainoisia??
   Opettele kestämään kritiikkiä paremmin, sitä tuut elämäs aikana saamaan. Mut se käsitys ei muuttunu että oot hyvä äiti. Tsemppiä teille!
   -Anja

   Poista
  8. Oon saanu sitä enemmän ku sä uskotkaa. Enne olin hissukseen ja kuuntelin, nykyään mä kyllä vastaan ja puolustelen itseäni sekä läheisiäni viimesee hengenvetoo. Ja se, miten mä puhun jollekki anonyymille, joka tulee jauhaa tänne jotai shaishee nii ei kyllä kerro mitään siitä, millanen mä oon äitinä. Oon ihan helvetin hyvä äiti piste.

   Poista
  9. "Painan alle 60kg, istun Vepsäläisen sohvalla uudessa, tyylikkäässä omakotitalossa. Olemme akateemisia, 30+ vuotiata ja pari lasta. Pitkä ja seesteinen parisuhde ja todella turvattu talous."

   Huomaan myös sinussa tiettyä epäkypsyyttä, kun näet tarpeelliseksi nostaa esiin tällaisia tekijöitä elämästäsi. Akateemisuus ei paista tekstistäsi millään lailla sivistyssanoista huolimatta: kehut ostavasi vaatteesi kivijalkakaupoista ja asuvasi uudessa omakotitalossa. Ai, mutta sohva vain Vepsäläiseltä... Vaikutat melkoisen materialistiselta, jopa nousukkaalta. Pistää vihaksi tällaiset uusrikkaat, jotka näkevät tarpeelliseksi anonyymistikin kerskua omaisuudellaan. (akateeminen huomautus: vuotiaita, ei vuotiata)

   Toivon Tanja sinulle kaikkea hyvää: resursseja antaa lapselle jatkossakin turvallinen koti ja perhe.

   -Onnellinen, perheellinen (ja akateeminen) 30+

   Poista
 14. Jos tulis toinen tuotantokausi,ni ehottomasti pitäs mielellää samat ihmiset olla siinä mukana! Mun mielestä siis ainaki :) ja jos mä vielä saan sanoa mielipiteeni ni et kyllä vaikuta keskenkasvuselta!! Huolehtivainen ja rakastava, sarjan perusteella ainaki. Jee varmaa kiva et kaikki tulee tälläi sun blogiis et "ainaki sarjan perusteella", mutta toi on totta aikas varmasti, siis se et ootte hyviä vanhempii:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. noo mut nää on nää täydelliset äidit täällä :) ja kiitos :)

   Poista
 15. Heips! Seuraan mielenkiinnolla sarjaa, ja miten tommonen "erilainen" elämä sujuu:) Hienosti mun mielestä! Enkä ymmärrä miksi yleensä kaikkia teiniäitejä pidetään hulttioina tms..?! Eihän se ikä oo mikään peruste...kypsyydelle? :D
  Asiaan. Siis toisaalta, miksi pitäs ottaa lisää nuorii äitei tommoseen. Ei kaikkien oo tarkotus päästä telkkariin ja julkisuuteen.
  Ois tosiaan kiva tietää miten tällä ekalla kaudella mukana olleet on pärjäilleet ja sillein.. Eli en haluaisi uusia äitejä mukaan, samalla heittäen 'vanhoja' pois :)
  Voimia arkeen ja uskoa unelmiin C:
  *Nuori aikuinen.

  VastaaPoista
 16. Mun on pakko laittaa kehuja tänne. Tykkään kaikkein eniten tässä sarjassa sinusta Tanja.Jotenkin vaikutat paljon vanhemmalta kun osa tässä sarjassa. Onhan tietty totta et sun iässä kuuluukin olla vielä vähän teini ja vastaukset saattaa olla sen laatuisia, mut se ei tarkoita sitä et olisit yhtään sen huonompi äiti. Jokainen äiti tekee asiat omalla tavallaan. Mä oon 24-vuotias ja en voi vieläkään sietää sitä et mun kasvatusmetodeja tullaan arvosteleen, tosin mun tyttäreni on vasta 5kk. Zemppiä jatkossa teille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla! :) Hei kuule, kaikki ne tuoreet äidit saavat joissakin määrin varmasti sitä kritiikkiä/turhaa vouhkoamista kasvatuksesta ''vanhemmilta ja kokeneimmilta äideiltä''. Koska yleisesti he tuntuvat pitävän itseään jotenkin hyvin erityisenä, koska heillä onkin jo Santtu 8vee ja Siiri 4vee -_-' Noo, mutta sitä pitää vaan koittaa hymyillä ''kiitos neuvosta!'' :D

   Poista
 17. Tv-ohjelmasta saa sellaisen kuvan, että kyllä teiniäiditkin pärjäävät. Ei se minusta houkuttele tekemään nuorena lapsia sen enempää kuin sekään, että tuntee jonkun teiniäidin henkilökohtaisesti.
  Katson sarjaa mieheni kanssa. 15 v tyttäremme katseli aiemmin 16 & pregnant. Sitä minä en taas jaksanut katsella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että katsotte! Joo no mä nyt en oo seurannu kun niitä ''vanhoja'' äitejä, jotka on siis siirtyneet tähän teen mom 2 osaan jo. Eipä ne uudet mammat siellä paljoon kiinnosta kun on jo perehtynyt näiden tyttöjen elämään :)

   Tässä maailmassa on monenlaisia ihmisiä.. Ikäväkyllä niitäkin löytyy, jotka saavat jonkun ihmeellisen vauvakuumeen ja ihan yrittämällä yrittävät vääntää sitä mukulaa siinä 15 vuotiaana! :O

   Poista
 18. Ymmärrän sun fiiliksen, toisaalta itsestä olisi kiva nähdä teiniäideistä tuotantokautta missä ollaan mukana ihan raskaudessa eikä pelkästään sitten kun lapsi on jo maailmassa. Kuitenkin enemmän haluaisin nähdä teidät vanhat teiniäidit toisessa tuotantokaudessa mukana, sillä oon laiska seuraamaan näitä blogeja ja saan itse enemmän irti kun nään töllön kautta sitä elämää.

  Oon itse sellaiselta paikkakunnalta kotoisin missä on viimeisen 5 vuoden aikana teinejä tullut raskaaksi kuin sieniä sateella. Osa on jopa ihan suunnitellut hankkivansa lapsen alle 18v.

  Mun kummitytön äiti halusi lapsen ja he miehensä kanssa sitten rupesi yrittämään. Tää äiti oli tuolloin 17v. ja hän jätti koulun kesken. Sinä vuonna kun lapsi syntyi hän täytti 18v. Lapsen isä on onneksi sentään ollut silloin 21v. ja töissä.

  Kyseisellä pariskunnalla ei todellakaan mene kovin hyvin, koko perheellä on erilaisia "sairauksia" eli rahaa menee lääkkeisiin, heillä on autolainaa paljon ja miehellä on tosi huono palkka sekä he asuvat todella pienessä yksiössä. Viimeisin on kun tämä mies ajo suoraan rekan eteen ja vanha auto meni vähän tuusaksi. Mies selvis solisluu-murtumalla, mutta siitä tuli lisää autolainaa, koska heidän tarvitsi ostaa auto nimenomaan liikkeestä.

  Tälläisiä vanhempia mä en ymmärrä, että suunnitellaan lapsi, vaikka elämäntilanne on vielä vaakalaudalla ja sitten yritetään elää herroiksi ja huomataan, ettei olekaan varaa oikeastaan mihinkään. Siinä suhteessa te tässä sarjassa olevat teiniäidit elätte mielestäni paljon fiksummin ja osaatte seurata mihin on varaa ja mihin ei. Teillä on todellisuudentaju paljon paljon paremmassa kunnossa kuin tällä kertomallani pariskunnalla on ollut.

  Tuli vähän pitkä teksti, mutta oli pakko se tänne jakaa, omassa blogissani muuten kertoisin tän tarinan, mutta uskon kyseisen äidin lukevan mun blogia, niin en viitsi :)

  tsekkaa mun blogi: http://gossipbloggering.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 19. Pöh.. Kirjotin pitkän vastauksen, mut jostain syystä se katos tästä.. Mut kuitenkin! En tajua myöskään, että miksi pitää ottaa lainaa jos sen maksamiseen ei ole varaa.. Ennen käytin holtittomasti rahaa, ja senkin jälkeen sitä riitti maksamaan kaikki tarpeellinen. Opiskelu on käyny mulle tosi kalliiksi ja mitään ylimäärästä ei voi ostaa! Ruoka menoja ollaan supistettu melkopaljon, jotta rahaa jäis maksamaan laskut.. Se on juuri yksi syy miksi en halua ottaa opintolainaa.. Kun siitäkin jo voi joutua lainakerteeseen ja sellasta. Enkä tosiaankaan halua ottaa lainaa jo tän ikäsenä! Jos joskus otan lainaa niin oon just ajatellut, että se on joko asunto tai autolaina.. mut sekin teitenkin kohtuudella, että voi sen maksaa takasin.. Ja kumpaakaan edellämainituista en ajatellut ennen kun kummatkin on töissä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitus ei ollut sitten moittia sinua mitenkään vaan päinvastoin kehua :). Oot osannut mun mielestä paremmin järkeillä kaikki asiasi.

   Mä tiiän muutaman kellä on opintolainaa otettu mm. mun mies, joka on nyt 28v. eikä ole vieläkään maksanut sitä takasin, koska se menettää arvoaan ja lainanmaksu takaisin vähenee. Opintolainaa ei siis jos sellaisen ottaa niin kannata maksaa heti takaisin. Näin mun mies mulle ainakin selitti.

   Poista
 20. Tanja, ymmärrän sun kantas tosi hyvin. Teinit rupeaa lisääntyyn sit vaan siks, et niillä vois olla korkeintaan 50% mahdollisuus päästä telkkariin. Mun mielestä oisitte hyvin voinu jatkaa 2.tuotantokaudelle.
  Mukavia jatkoja sullekkin toivottaen
  ~V-M :)

  VastaaPoista