tiistai 12. helmikuuta 2013

Kuulumisia

Moikka kaikki!

Huomasin, että mulle on tullut pari lukijaa lisääkin :O Mukavaa, vaikka en oo nyt kerennyt/jaksanut kirjotella, että ootte silti pysyneet te vanhat lukijat ja tervetuloa kaikille uusillekkin lukijoille.

Tässä nyt ei oo oikeen mitään ihmeellistä ollut. Mulla oli 3 viikkoa työharjottelua ja sen suoritin piilo kirppiksellä. Harmi vaan, että en paljoonkaan harjottelusta saanut irti, koska olin tosiaan ainakin PUOLET harjottelusta kovassa flunssassa tai kuumeessa.
Oonallakin on ollut kovaa flunssaa ja yskää. 4. kovan yskäpäivän jälkeen vein Oonan lääkäriin. Korvat ja kurkku katsottiin, keuhkot kuunneltiin ja kuume mitattiin. Mitään ei onneksi ollut. Oonalla oli mun reissun aikana akuutti keuhkokuume, jolloin se sai viikon antibiootin. Nyt sille ei onneksi ollut tarvetta. Lääkäristä oltais lähdetty tyhjin käsin, mutta kun pyysin vinkkejä Oonan olon helpottamiseksi etenkin yötä vasten. Lääkäri kirjoitti reseptin COCILLANA yskänlääkkeeseen. Olin vähän hämmentynyt, koska lääke oli jotain tosi vahvaa kolmiolääkettä. Pienelle lapsellekko tollasta?! Mietin.

Muutaman päivän annoin aamuin illoin yskänlääkettä, ja Oona on nyt jo lähes terve. Viime torstaina Oona oli kotona Jamin äidin kanssa ja perjantaina se meni jo hoitoon takaisin.

Oona on oppinut kävelemäänkin! En muista mainitsinko asiaa, mutta reissuni 3. päivänä tuli viesti koti päästä, että Oona kävelee. Nyt Oona osaa kävellä MUN mielestä tosi hyvin ja hajottelee kovasti juoksemista jo. Nyt kun kävelykin onnistuu jo paremmin on Oona alkanut juttelemaan kauheesti! Se on aina niin ihana ku se välillä ihan totisena selittää mulle jotain sormi pystyssä kuiskaten :D Mä lähden aina leikkiin mukaan ja hämmästelen sen tarinoita!

Oona on ihan rakastunut siihen ihahhaa biisiin. Se aina työntelee semmosta punasta kärryä ja laulelee ''Äitii, ihahhaa, ihahhaa!''. On se niin vallottavan ihana lapsi, etten tiedä mitä niin hyvää olen tehnyt, että olen ansainnut tälläisen ihmeen elämääni.

Tietenkin myös niitä ikäviä hetkiä on. Oonalla alkaa nousta uhma, ja Oona kokeilee rajoja aivan älyttömästi! Oon antanut Oonan kunnella ihahhaa laulua youtubesta ja sinisellä neovalolla varustettu näppäimistö on erittäin mielenkiintoinen. Oona hakkaa näppistä ja repii hiirtä. Kiellän Oonaa yleensä 3 kertaa, ja jos temppuilu jatkuu nostan Oonan pois koneelta ja selitän, että sitä näppäimistöä ei saa lyödä. Tai parempi jos ei koske ollenkaan.
Oon saanut onneks Oonan perhepäivähoitajalta vinkkejä. Sillä on kokemusta monista pikku tutkijoista ja tietää tosi hyvin, miten mihinkin asioihin pitäis reagoida! Oonan perhepäivähoitaja on ollu meijän tukena tosi paljon, henkisesti.

Ja mitä mun asunnon saantiin tulee. Niin ei, en ole saanut asuntoa. Mistään ei ole ilmoitettu mitään. No en ole laittanutkaan kuin 2 asuntohakemusta aikaisemmin. Ja nyt vasta viimeviikolla laitoin asuntohakemuksen semmoseen paikkaan, joka vuokraa tiettyjen talojen asuntoja. Asuntohakemus siellä on voimassa 3kk, en tiedä et ilmottaako ne sieltä, kun joku asunto vapautuu, että on näyttö ja voi tulla katsomaan vai mitä ne tekee.
Oon käyny myös 1 asuntonäytössä sunnuntaina ja tänään käyn yhdessä. Toivon, että tärppäis pian!

Oon nyt myös vakavasti miettinyt mun tulevaisuutta. Mitä teen tän koulun jälkeen? Alustava tarkoitukseni oli mennä jatkamaan opintoja, toivottavasti merkonomi linjaa. Kuitenkin sen jälkeen herää miljoona muuta kysymystä. Miten tuun pärjäämään rahallisesti, jos rahat on nyt jo tiukalla. Asumis menot vähintäänkin kaksinkertaistuvat. Menenkö ilta töihin? Voinko edes mennä iltatöihin, kun Oonakin on olemassa? Tulenko jaksamaan fyysisesti sitä rasitusta?
Nyt olen sitten tullut siihen päätökseen, etten ammattistartin jälkeen jatka opintoja, vaan otan välivuoden ja haen töitä. Ilman koulutustahan on hieman vaikea saada ''kunnon'' töitä, mutta uskon, että löydän jonkun sopivan josta tienaan sen verran, että pärjätään Oonan kanssa. Sopivasti täytän elokuussa 18vuotta, jolloin mun on viellä helpompi saada töitä. Kun näin alaikäisenä.
En tiedä ajattelenko hulluja, mutta oon miettinyt, että haluan ihan perus ruokakaupan kassalle töihin. Oon miettiny paljon eri vaihtoehtoja mitä voisin tehä, ja mitä mahdollisuuksia mulla on. Oppisopimus paikkaa on suhteellisen hankala saada, joten en tiedä jaksanko taas lähteä siihen rumbaan, jota kävin läpi jo ennen ammattistartin aloittamista. Etsin silloinkin oppisopimuspaikkaa. Laidasta laitaan kaikista erilaisista tehtävistä, paikoista. Yli 50 paikkaan soiton/käynnin jälkeen luovutin ja totesin, etten oppisopimus paikkaa nyt tule saamaan.
Kaupan kassalle oon miettinyt siksi, että se on sitä, että ollaan oikeesti koko aika niiden ihmisten kanssa tekemisissä. Vaikkei siinä säästä kerkeä paljoo juttelemaankaan niin silti. Lindexsissä ollessani työharjottelussa janosin päästä kassalle kokoaika. Kuitenkin ku olen viellä alaikäinen sain kokeilla kassaa 3 kertaa valvonnan alla -.-

En malta odottaa 18-vuotis syntymäpäivääni. Moni mun ikänen odottaa sitä, että pääsee laillisesti baariin jne. Mut mä odotan sitä pääsääntöisesti sen takia, että saan ihan ITTE hoitaa asiani ilman mitään vanhempien lupalappuja tai suostumuksia. Nytkin jos jonkun kämpän saisin, en saisi vuokrasopimusta ilman huoltajan läsnäoloa kirjoittaa!

Monta iltaa oon koneella istunut, järjestellyt Floridan matkan kuvia. Tehnyt kollaaseja jne. Mutta koskaan en ole niitä viellä tänne blogiin saanut! Jotenkin nyt on vähän huono fiilis nyt tästä blogi jutusta. Lupailen laittaa kuvia ja kirjoittaa, mutta en sitä välttämättä tee ollenkaan ja jos teen niin siihen voi mennä päiviä, viikkoja, kuukausia. Pahoittelut -.-

No tässä oli aika pääpiirteisesti selitetty meidän kuulumisia! Nyt koitan skarppaa tän kirjottelun kanssa! Mulla on Oonastakin muutamia kuvia mun järkkärissä, mitä oon ottanu tässä reissun jälkeen, pakko koittaa nyt noiden kuvienkin kanssa skarppaa ja laittaa niitä!

Hyvää loppu viiikkoa kaikille! :)

Rakkaudella : Tanja&Oona xoxo


24 kommenttia:

 1. Heippa! Kiva lukee pitkästä aikaa teijän kuulumisia :)
  Minkä ikänen Oona on nyt? Osaako paljonkin puhua/sanoa sanoja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oona on nyt tasan 1v 5kk 20 päivää. Jokapäivä kuultavia sanoja ovat: Loppu, kiitti, isi, äiti, kirja, tässä, ota, anna, ei. Aika vähän sanoja, on niitä enemmänkin, mut noi on niitä joita se käyttää jokapäivä :)

   Poista
 2. Laita sun tatuoinneista kuvaa! Tee niistä vaikka oma postaus? Ois jees! :)

  VastaaPoista
 3. kaupan kassalle pääsee aina:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei, kaupan kassalle ei todellakaan pääse aina. On olemassa paljon työttömiä myyjiä!

   Poista
  2. Ei aina(?) mut varmasti helpompi saada töitä jostain kaupan kassalta kun muusta ammatista?

   Poista
 4. Kaupan kassa ei varmasti oo huono vaihtoehto :)
  Jos haluaa ehtiä jutella ni sit ei pidä olla ruokakauppa vaan just joku vaatekauppa tms..
  Ite oon ollu kenkä-, rauta- ja puutavarakaupassa nyt ainakin ja sit ruokakaupassa muutaman vuoron ja ei se hullumpaa ollu ku asennoituu et ihmisiä on joka junaan ja myös ne asemalle jääneet vierailee v***uilemassa välillä ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii, asiakaspalvelu alalla löytyy aina joka junaan erilaisia ihmisiä. Ja se onkin ihan suuri plussa asiakaspalvelu duunissa! :) Mietin tässä viellä, et mikä vois olla se MUN juttu, tai duuni mitä voisin oikeesti tehä ilman, että 2kk jälkeen oon aamusin duunin lähtiessä ky*pä otsassa :O :D

   Poista
 5. Se mikä kaupantyössä itseä risoo on surkeat tuntimäärät mitä on tarjolla..esim 25 viikkotunnilla ei paljoa helsingissä eletä ja lasta kasvateta :( monet myyjät joutuvat tekemään kahta työtä. Tietysti jossain vaiheessa voi olla mahdollisuus päästä esim ruokakaupassa jonkin osaston vastaavaksi jolloin saa täydet tunnit ja vähän parempaa liksaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytynee katsoa miten tässä nyt käy, minne päädyn.. töihin tai opiskelemaan.. :O KAhta työtä mulla tuskin on aikaa tehdä :S

   Poista
 6. Kaupan kassan kautta pääsee hyvin käsiksi kaupalliseen alaan. Eipä ole ennen kuulumatonta sekään, että kun pääsee ensin kassalle, pääsee sitä kautta sitten joko kauppaketjun omaan koulutusohjelmaan (ainakin K-ketjulla on tällaista) tai sitten kun huomaavat, kuinka hyvä tyyppi olet, järjestyy se kaupallisen alan oppisopimuspaikkakin samalla.

  Tsemppiä :)

  VastaaPoista
 7. Kiva blogikirjoitus! Seurailen ahkerasti kirjoituksiasi, mutta en ole koskaan saanut aikaiseksi kommentoida.

  Teiniäidit-ohjelman perusteella sinusta sai oikein reippaan ja hyvän kuvan, joten tulet varmasti pärjäämään elämässä pitkälle! Ja koska siinäkin olit kirpparilla asiakaspalvelutyössä, mielestäni se sopii sulle tosi hyvin. Eli hakeudu työhön, jossa voit olla ihmisten kanssa tekemisissä.

  Mukavaa kevään odotusta sinulle ja suloiselle Oonalle :)

  -Henna-

  VastaaPoista
 8. taustaakaan et ole vieläkään saanu vaihdettua, vaikka niin lupasit tehä parhaas että tekstiä olisi helpompi lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lupasin kattoa mikä on. Nyt on ilmennyt, että vika ei ole taustassa, vaan mahdollisesti sun koneessas tai jossain millä nyt ikinä täällä käytkään. Jos sama vika olisi kaikilla, uskon, että siitä olisi mulle sanottu sitten useempaan kertaan. En viitsi taustaa yksiväriseksi vaihtaa ?

   Poista
  2. Mulla näkyy kyllä niinku pitää ;) taitaa vika olla ano näytössäs ;DD

   Poista
 9. Mä oon ollu kaupan kassalla töissä 17-vuotiaasta asti ja jos vaan on sosiaalinen ja jaksaa istua siinä kassalla, niin työ on helppoa ja mukavaa sekä pääsee hyvin käsiks kaupanalaan :) Palkka ei oo mikään päätä huimaava jos sulla ei ole kaupanalan koulutusta, mulla on palkka 8,69e/h joka nousee nyt kevään aikana 9,5e/h kun oon "2. vuoden myyjä". Kyllähän sillä elelee, mutta varsinkin jos on lapsi vielä elätettävänä niin voi tiukkaa tehdä kun mullakin yksinään tekee tiukkaa välillä. Kyl sä vielä jotain keksit ja toivottavasti sen asunnon saat myös mahd pian! :)

  VastaaPoista
 10. Heissan!
  Ihan vinkkinä noiden töiden kannalta suunnista Staffpointin sivuille tai ole muuten yhteydessä heihin. :) Sieltä kautta saa aivan varmasti jonkunlaisia töitä!

  VastaaPoista
 11. Tsemmpiä! Ei vinkkinä, että voisitko vaihtaa fontin vähän selvemmäksi, mun on ainkin raskas lukea.

  VastaaPoista
 12. Minä tienaan pk-seudulla kaupan kassana 10,62€ tunnilta plus lisät.

  Kaupan kassan huono puoli on tuo, että kokoaikaisia työsopimuksia on aika vähän. Tosi paljon tarjolla on osa-aikaisia työsoppareita. Tulot jää sitten pieniksi, kun on vähän tunteja.

  Itse työskentelen vuokratyöntekijä firman kautta. Työ oli äärettömän helppo saada. Töitä voi tehdä milloin itselle käy ja milloin tunteja on tarjolla. Vuoroista tietää monesti vasta edellisenä tai kyseisenä päivänä. Minulle tällainen järjestely käy todella hyvin, koska ajattelin työskennellä näissä hommissa nyt vain pari kuukautta ja en halua suunnitella nyt mitään kauheasti eteenpäin. Mutta sinulle ei ehkä tälläinen vuokratyö toimisi yhtä hyvin.

  VastaaPoista