sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Helsingin uutisten haastattelu

Tässä olis sitte kaikille, jotka ei asu pääkaupunki seudulla niin tää haastattelu, kun sitä pyydettiin. Sain tänään mun tulostimen toimintaan! Ja siitä olikin heti käyttöä! <3 Toivottavasti saatte nyt jotain selvää tosta :)
ps. Tossa on myös ''vanhan teiniäidin'' haastattelu samassa, ajattelin senkin täällä julkaista! :)


Painamalla kuvaa saat sen suuremmaksi

57 kommenttia:

  1. Tää kommentti ei nyt varsinaisesti tähän postaukseen liity... Mutta tuli vaan mieleen, että nuo teiniäitien vihaajat taitavat vihata koko käsitettä teini. :-D Sillä kommenttejasi lukiessani ja joissakin postauksissa joissa kerrot kuinka sinua on haukuttu, osa on ollut silkkaa vihaa teinejä kohtaan oli sitten äiti tai ei.
    Sinä olet yksi vastuuntuntoisimmista äideistä ja siitä saat olla ylpeä! Tietysti sinullakin on vielä paljon opittavaa, niinkuin meillä muillakin teineillä, myös minulla vaikken äiti olekkaan :-)

    Voimia sinne sinulle ja Jmille, pitäkää pikku prinsessasta huolta parhaanne mukaan! Paras ei silti tarvitse olla! <3

    -Eve

    VastaaPoista
  2. Tosi kiva ja asiallinen juttu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo mäkin oon tosi tyytyväinen! Ensimmäinen lehti juttu jonka pääotsikko ei oo joku ''väkivaltaa'' tai muu semmone :OO

      Poista
  3. Moikka!
    Halusin tulla sanomaan sulle ihan kasvotusta vasten (asun vuokissa ja nähnyt sut miljoona kertaa columbuksessa/metroasemalla) mutta en oo vaan uskaltanut.
    Mutta siis.. Musta oot realistisin äiti koko sarjassa, muistutat mua kun mä sain mun esikoisen 16-vuotiaana, vaikeetahan se oli ku kaveriporukka supistu ja penninvenytyksellä eloa. Mutta nyt lähes 6 vuotta myöhemmin.. helpottuu huomattavasti.. MUTTA (ennen kuin joku 13-vuotias innostuu ettei se oo enää 5 vuoden päästä vaikeeta) niin kerron realistisen kuvan mun eilisestä päivästä. 05.30 herätys! Suihku,pikameikki,hiukset ponnarille ja vaateet päälle. 06.00 lapsien herätys. Tyttö (5,5v) pukee itse, Poikaa (3v) autan. 06.30 ulos ja tarhaan. Matkalla tyttö muistaa että unohti pastillit kotiin, seuraa itku, huuto ja raivo. Tarhaan päästyä ei suostu riisumaan vaatteitaa ja itkee ellen hae partilleja. pikaisesti kaupasta ostin uuden purkin ja vein tarhaan. Myöhästyin metrosta. myöhästyin töistä (espoossa) 15min. työpäivän aikana äitini soittaa kertoakseen että tyttö ottanut salaa 2 levyä suklaata. pomo (lapseton) valittaa myöhästymisestä. 15.50 lähden töistä, 10 min aikaisemmin, että ehtisin bussiin millä ehdin tarhaan mikä menee 17.00 kiinni. lapseni aina viimiset. kotiin päästyä pitää tehdä ruokaa, siivota, pyykätä, selvittää riitoja 2 tunnin aikana jolloin alkaa iltarutiinit. lapset nukahtaa 20.30. omaa aikaa 30 min jolloin yleensä teen ne asiat joita en ehdi tehdä silloin 2 tunnin sisällä kun pitäis. 21.15 olen loppuunkulutettu ja sammun. Upee arki, pelkkää muista huolehtimista. joten 13-vuotiaat (ja muut teinit) tälläistäkö toivotte seuraavat 10-vuotta (jonka jälkeen VÄHÄN helpottuu)... Mut Tanja. Ehkä ens kerralla tuun juttelee sulle... jos uskallan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan rohkeesti vaan! Mä oon ittekki niin avoin ja postiviivinen ihminen, että tänään kun olin live promoterssin perehdytyksessä niin lähes kaikki siellä oli joko mun ikäsiä, nuorempia ja aiukuisia.
      Perehdytyksen aikana perehdyttäjä kysy kaikkia kysymyksiä ja suurin osa oli vaan ihan hiljaa ja olla möllötti, vaikka oli just kuullut vastauksen! Mää vaan hölöttelin ja vastailin kysymyksiin, ku olisin tuntenu kaikki :D Sarjan myötä musta on tullut entistä ''rohkeampi''. Saatan ehkä hieman ihmetellä ensin, että kuka ihminen on kyseessä, mutta sitten ku vaikka selität vaan, että oot lukenu blogia ja sun nimen jne niin muistuu jo mieleen! :D

      Hui, kuullostaa melko rankalta toi arki! Oon itte ihan kuitti, vaikka joudun aamulla herää ''vasta'' klo 6.00. Oona herää hieman myöhemmin ja sille laitan vaa vaatteet päälle ja heitän hoitoon. Se on niin unessa viellä hoitoon päästyämme, että se ei paljoon jaksa kiukutella. Mutta hoidon jälkeen se kiukuttelee senkin edestä. Harmittaa ihan sikana, että Oona joutuu oleen siellä hoidossa ku huomaan miten se stressaantuu tosta kaikesta. Olla vaihtelevasti äidin/isän kanssa kotona monta päivää. Sitten mennäänkin taas takas hoitoon ja isi tai äiti hakee vasta iltapäivällä pois.. Seuraavana päivänä ollaankin varahoidossa paripäivää ja taas omalle hoitajalle.. :/ Haluisin niin olla ton palleron kanssa kotona, mutta nyt täytyy ajatella tulevaisuutta ja opiskella! :)

      Poista
  4. Morjens :) Hieno oli löytää tää blogi ajan kanssa pitää lukea nää sun kirjotukset :) Itse sain ekan muksun kun olin 17v ja nyt 20v myöhemmin musta on tulossa mummu :O Ja joo tää nyt ei liity tuohon tuohon helsingin uutisten juttuun jonka oot laittanut mutta aattelin nakata viestin tähän :) Aurinkoista marraskuun jatkoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnea mummouteen! :D No eipä täällä paljoonkaan oikeestaan näitä kuulumisia olekkaan. Mutta kiva jos, haluat lukea ja pysyt matkassamme! :)

      Poista
  5. Ihmetyttää kun kitisette johonki vitun iltalehteen joka on muuten sellanen lehti joka ei anna todellista kuvaa paljon mistään kuitenkin valitatte siitä että olette saaneet hirveitä viestejä teineiltä joissa heillä on vauvakuume. No oisko kannattanut miettiä ennen kun menette myymään itsenne ja sielunne jollekkin saatanan mtv kopio paska sarjalle. Mikä vittu teitä nykynuoria vaivaa kun apinoidaan näitä hollywood huoria ei oo ihme että asiat menee nuorisolla vitulleen kun osa teistä idiooteista uskoo kaiken jota joku vitun fox sun muut kanavat kertoo ja seuraatte ohjelmia kuten jersey shore jossa juopot huoraa niin miehet kuni naisetkin. Kannattaa alkaa perehtyyn asioihin ja ajatteleen omilla aivoilla että ei se tv kerro kaikesta totuutta koska tätä menoa koko vitun maapallo orjuutetaan jonkun raha-ahneiden lisko huorien uuteen maailman järjestöön ja juuri nämä maapallon sekopää hallitsijat ovat näiden aivottomien teini aivopesu vitun en ajattele omilla aivoilla periaatteen takana. YLE kuuluu samaan kastiin noiden runkkarien kans, heräättekö sitten vasta kun kaduilla ei saa liikkua ilman että sotilaspoliisit partioi ja kamerat seuraa vessassakäyntejäkin vai heräättekö sitten kun suomi on samassa paska jamassa ko teidän ihanne maa jenkit, kielenkäyttöni on karkeaa mutta suomessa on sananvapaus ja toivon että nuoriso heräisi ja alkaisi miettimään että kumpi on tärkeämpää se että on ihmisarvoi vai se että huoraa jollekkin viihdeteollisuudelle, vai haluatteko että lapsenne kasvaa siinä maailmassa ja siinä suomessa mihin ollaan menossa eli paljon pahempaan suuntaan ku luulette, uutiset ei kerro ko pintaa jos edes sitä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihmetyttää ku ''kitiset johonki mun vitun blogiin'' :D Mä en oo antanu mitään lausuntoa kyseiselle lehdelle, enkä muille kuin helsingin uutisille. En kyllä tajunnu puolikaan (enkä välttämättä edes halua tajuta) tosta huora paska valtio vuodatuksesta. Ehkä jos selittäisi sen ''hieman'' nätimmin kun oot saanut sun vihas purettua niin ymmärtäisin pointtisi.. :)

      Poista
    2. HYvä Tanja :)haha! ihan kun toi avautuminen parantas maailmaa ! yep yep :D

      Poista
    3. Jep puolet meni iha ohi... Mut sä olit kyl mun mielestä kaikista paras siinä ohjelmassa ja ain vaa ootin et koska sua näytetään :D Oot nii reipas ja tosi kypsä sun ikäseks! Jos tätä sarjaa viel jatketaa ni muut teiniäidit voi vaihtaa uusii paitsi sut pitäis jättää! Tsemppiä teille! :)

      Poista
  6. Juu tääkään ei kyl liity tähän, mut liityin lukijaks ja mulla on 6kk ikänen ja oon 15 :)

    VastaaPoista
  7. Ihan kamalaa, että noin nuoret, siis hädin tuskin edes teinit vauvakuumeilee näiden saakelin ohjelmien takia! ei pahalla sua tai muita ohjelmissa mukana olleita kohtaan, mut pystyihän ton jo arvata, kun jenkeissä kävi samalla tavalla 16 and pregnantin yms. jälkeen...
    Ne kakarat pitäis oikein kunnolla tutustuttaa siihen oikeeseen arkeen, siihen millaista on olla lapsiperheen pää...
    Huhhuh.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mä mietin ihan samaa..v -_-

      Poista
    2. Mun mielestä pointti teiniraskauksien välttämisessä ei ole ensisijaisesti se nuorten vanhempien kohtalo, vaan niiden lasten.

      Poista
  8. Moikka Tanja! :) Rupesin seuraamaan tätä sun blogia Teiniäidit-sarjan alettua ja pakko sanoa, että tää on yks tän aihepiirin parhaista blogeista :). Myös ohjelmassa teiän perhe on ehdoton lemppari :D. Tosta Helsingin uutisten jutusta sen verran, että sen pääsee myös netistä lukemaan, joten tässäpä linkkiä: http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/173446-ylen-sarjan-seuraus-teiniaiti-saa-postia-vauvakuumeisilta-13-vuotiailta (Ellei joku muu jo ehtiny laittamaan :D).

    - Meri

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kukaan sitä tänne olttu linkannut! Kiitos sulle tosta! en meinaan edes tienny, että se on netissäkin luettavana :)

      Poista
  9. http://guesskids.guess.eu/en/Catalog/Browse/New%20Born/GIRL%200-24%20MONTHS/ tuli mieleen ku katoin areenasta sen missä esittelit Oonan vaatteita ;) -Krista

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. EIKÄ!! toi on viimenen sivu, mikä olis mulle pitäny näyttää!! :D Ei herra jee! No, onneks oon oppinu jo kontroillaan mun rahankäyttöä, enkä enään ostele niin paljoo heräteostoksia! :)

      Poista
  10. Sain oman lapseni 18 vuotiaana enkä koskaan pitänyt itseäni teini äitinä.. Nyt olen 21 ja odotan toista lastani. Huomasin heti ihmisten eri asenteen kun ikää tuli parivuotta lisää. Mistä tämmöinen johtuu ? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nii'i! En tajuu näitä ennakkoluuloja! Heti ku olis parivuotta lisää ikää niin mulle ei varmastikkaan kukaan mitään valittais!

      Poista
  11. Moikka Tanja! Oon samaa mieltä tuon Gerlin kanssa, että oot realistisin. Oon kanssa seurannu sarjaa ja ei tsiisös mua pöyristyttää ne pikkutytöt jotka kuumeilee! O.O Okei, silloin kun mä odotin tota mun apinavauvaa, niin kaupungilla tuli teinejä ihailemaan masua (joka oli oikeesti iso) ja kikatteleen. Olin aina ihan monttu auki että älkää nyt oikeesti..
    Pikkusisko pyysi kerran kavereitaan käymään meillä kylässä katsomassa millaista se arki on, aina lähtivät pois ilman kuumetta :D Tosin meillä on pojalla vaikeita allergioita ja ihosairauksia, mutta eihän siitä koskaan tiedä osuuko se omalle vauvalle vai ei, ja siihen täytyy olla varautunut. :)
    Mutta siis, loistava haastattelu :) Ja ihanaa taaperoarkea teillekin :) - Milja ja Jami 2v :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, se onki silleen, että kaikki vauvakuumeilevat kun ovat päivän vauvvankanssa ja näkevät millaista se arki TODELLISUUDESSA on niin ajatus vauvasta katoaa melko nopeasti !
      Kiitos! :)

      Poista
  12. Tämä ei liity varsinaisesti tähän postaukseen. Tämän päivän jaksossa, vieraillut kaverisi, joka antoi lapsensa sijoitukseen teki hienon päätöksen! Ei voi muuta kuin, kunnioittaa häntä. Toivottavasti pitää kuitenkin yhteyttä lapseensa ja ymmärtää, että lapsen on varmasti hyvä myös jäädä perheeseen.:)Kosketti kovasti itseäni. Teille myös kaikkea hyvää:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joillekkin päätös on helpompi. En kuitenkaan koskaan ole ymmärtänyt, että miksi päättää pitää lapsi ja sen jälkeen antaa se sijotukseen, vaikka kaikki se on ollut tiedossa jo raskausaikana.. Mutta itse on päätöksensä tehny, ja arvostan sitä, vaikken koskaan ikinä itse tekisi samoin.

      Hän näkee lastaan säännöllisesti viikottain ja pitää muutenkin yhteyttä. Lapsi kutsuu ystävääni äidiksi ja teitää kyllä, että kuka äiti on.. Toisin en tiedä ymmärtääkö lapsi oikeasti, mitä se äiti loppuenlopuksi tarkoittaa?

      Kiitos sinulle! :)

      Poista
  13. missä koulussa oot ?

    VastaaPoista
  14. Moi! Katon teiniäidit sarjaa ja sä oot kiva! :) Toivoisin et liittyisit tai edes lukisit mun blogii!! ruskojarvenmetsa.blogspot.com! kiitos! -Tianna-

    VastaaPoista
  15. Moikka Tanja!
    Mä olen innolla seurannut Teiniäidit-sarjaa ja sä olet mun lemppari :) Olet kivan ja fiksun oloinen, tykkään sun tyylistä olla äitinä ja muutenkin. Teillä on niin suloinen nuori perhe <3
    Oona on niin söpö ja mun silmiin aivan isänsä näköinen.
    Kaikkea hyvää jatkoon! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Joo munki mielestä on ku ilmetty isänsä! :)

      Poista
  16. Moi ! Oon nyt lukenu tätä sun blogias ja sit kattonu tietenkin tuota teiniäidit sarjaa. Oon itekkin äiti, ja myös nuori sellainen, 20 v, ja mun mielestä sä oot pärjänny tosi hienosti! Mun mielestä on väärin arvostella teitä, sillä jokainen hoitaa lapsensa niin hyvin kuin mahdollista - ja niin sä oot tehnyt. Tsemppiä teille, tuun kyllä lukemaan tätä sun blogias myös jatkossa! :)

    VastaaPoista
  17. Heip, itse en kyseistä sarjaa ole ollenkaan seurannut. Mennyt ihan ohi, juttu osui iltalehden sivuilla silmään. Jännä miten paljon nykyisin on teiniäitejä ja juttuja teiniäideistä. Itsekkin olen ollut teiniäiti, tosin jo 18vuotta sitten. Silloin sai osakseen lähinnä vain paheksuvia katseita ison masun kanssa, saati sitten kohtelu päiväkoti/koulumaailmassa tyttären kanssa koska olin niin nuori :/ Olin ysillä kun aloin esikoistani ,odottamaan eli 15v. Kuopus syntyi tänä vuonna, ja koska nyt olen jo aikuisen iässä, (;)) niin paheksuvia katseita en saanut vaikka kuljin masu pystyssä :) Toivottavasti sun odotus sujui mukavasti ja lapsesi kasvaessa saat hyväksytympää kohtelua osaksesi, ettei teiniäidin leima seuraa aina vaan. Kaikkea hyvää toivottaen Marika :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ikävää tommonen! Mä en oo kiinnittäny huomiota oikeestaan lainkaan siihen, että kattooko ihmiset mua vai ei ku kävelen vaunujen kanssa. Tai, että ''mitäköhän toikin tossa oikeen kattelee ja ajattelee nyt musta''. Yksinkertaisesti, mua ei vaan vois vähempää kiinnostaa mitä ihmiset kauhistelee kun oon nuori ja äiti. 2 kertaa on käyny metrossa silleen, että joku hieman vanhempi ihminen on tönässy mua selvästikkin tahallaan. Ja kerran joku mummeli ihasteli Oonaa ja totes sitte ''toivottavasti on sun pikkusisko'' :D Mut eipä tua mua haittaa.. :)

      Poista
  18. Onks sulla vinot hampaat/hammas? =) Ja en siis mitenkää pahal tätä kysy

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. HAHA! Joo on! Mulla oli raudat ku olin 4-6lk eli pari vuotta. Raudat otettiin pois ja lääkäri onnitteli vain suorista hampaista ilman sen ihmeempiä hoitoja tai tarkistuksia.. Hampaani palautuivat entiseen ihanaan muotoonsa ja nyt en kehtaa enään hymyillä ja rautoja en ''kehtaa'' ottaa.. :D Mua alkaa aina ittteänikin naurattaa ku katon tota mun söröttävää hammasta, joka aina pilkistää ku edes vähän hymyilen.. Meillä kutsutaan sitä Hugo hampaaksi! :D http://www.google.fi/imgres?um=1&hl=fi&sa=N&biw=1280&bih=943&tbm=isch&tbnid=H74apQL30yLVzM:&imgrefurl=http://www.oyunklubu.com/sayfa-21-hugo_oyunlari.html&docid=O1NmuAr5RT4TLM&imgurl=http://www.oyunklubu.com/resimler/oyunresmi/hugo_ile_cadi_sila.jpg&w=405&h=368&ei=7DmmUIb1MK714QS6voCoBw&zoom=1&iact=rc&dur=202&sig=108419042118037799729&page=2&tbnh=129&tbnw=142&start=31&ndsp=40&ved=1t:429,r:31,s:0,i:231&tx=108&ty=65

      Poista
  19. Katsoin äsken jaksoa, jossa olit ensimmäistä päivää kirpparilla töissä. Kiva jos tykkäät hommasta, mutta haluaisin antaa yhden neuvon, mitä kirppiksen omistaja ei ilmeisesti ole uskaltanut antaa: olis tosi kiva jos myyjänä et vaikuttaisi niin tympeältä. Toi hommahan on ensisijaisesti asiakaspalvelutyötä, ihan sama millä ilmeella laittelet tavaroita paikalleen, mutta kassalla tuntuu pahalta, jos myyjä näyttää siltä, että vihaa hommaansa. Tekohymykin on parempi kuin ei mitään.

    Tsemppiä!

    VastaaPoista
  20. Lisäys edelliseen: ohjelmassa ei tietty näytetty kuin pieni pätkä sun työstä, joten en voi oikeesti tietää, millainen olet siellä kassan takana suurimman osan aikaa eli mun kommentti saattoi olla myös täysin perusteeton.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yleisesti oon kyllä hymy turvassa ollu siellä. Eka päivä varmasti jännitti mua ihan itsessäänkin. Lisäksi oli kuvaukset niin jännitys oli varmaan kaksinkertainen.. Miettikääpä omalle kohdalle ekatyöpäivä ja kuvaukset niin varmaan on vähän pokerina naama väkisinkin :D

      Poista
  21. Ootko tosiaan sitä mieltä että kaikki Helsingin ulkopuolella on landea? Sanoit uusimmassa teiniäidit jaksossa vähä siihen suntaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Missä huumorintaju on? :O En oikeesti! Siinähän paistaa sarkasmi läpikin jo!

      Poista
  22. Hei Tanja. Olet mielestäni kypsä ikäiseksesi. Kiitos kun uskalsit olla mukana teiniäidit sarjassa omana itsenäsi. Kaikkea hyvää sinulle ja Jamille ja OOnalle. Toivon että löydätte oman tienne kulkea. Kaikkea hyvää teille ja muistakaa panostaa parisuhteeseen kun se vielä on nuori sillä vanhaa koiraa on vaikeaa opettaa istumaan. <t:<Maria Seinäjoelta : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle paljon! Joo parempaan päin mennään kokoaika! :)

      Poista
  23. Kappas kun mäkin päädyin tänne kirjoittelemaan :)! Olen katsonut YleAreenalta Teiniäidit sarjaa ja tänään katsoin vikan jakson. Täytyy tunnustaa, että alussa asenteeni oli hieman ennakkoluuloinen "teiniäiti"-käsitettä kohtaan. Pahoittelen! Kuitenkin mitä pidemmälle sarjaa katsoin, niin tulin enemmän ja enemmän positiivisesti yllättyneeksi kuinka hienosti olette homman hoitaneet ja kuinka fiksuja ja aikuismaisia olette ikäänne nähden. Käsitykseni teiniäideistä muuttui kokonaan. Jossain kohtaa sanoitkin (jotenkin näin) että on kiva näyttää että teinikin pystyy olemaan hyvä äiti ja näin olet todella tehnyt! On ihanaa nähdä mikä ihana pieni perhe olette, sinä, Jami ja Oona. Toivon teille kaikkea hyvää tulevaisuuteenne! Ps. Todella hienoa että menit kouluun, osoittaa tietynlaista aikuismaista vastuullisuutta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Ihana, että olemme voineet karsia sterotypioita teiniäideistä! Joo pakko se on opiskella, jos haluaa elämässään eteenpäin päästä! :)

      Poista
  24. http://sarmadu.blogspot.fi/ käyppä vilasemassa valmistuvaa mammablogia! :)) ps.olit ihan mun lemppari teiniäideissä :)

    VastaaPoista
  25. Tanja! Katoin just viimeisen jakson teiniäideistä yleareenasta, ja oli pakko tulla kertomaan, että oot mun suosikki sarjasta, kuten myös maailman suloisin Oona <3 Olet fiksu, realistinen ja itsenäinen. Tsemppiä koulunkäyntiin ja arkeen! Ja kaikkea hyvää teille :)

    VastaaPoista
  26. Hei Tanja :)

    Oona on todella söpö ja ihana :) Milloin otit sille korvikset?
    Ja voitko laittaa teistä kaikista lisää kuvia , koska niitä olisi tosi hauska katsella :) Jaksamisia teille kaikille ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo laitan aina kuvia ku mulla niitä on! :D JA oona oli sillon 10kk, kiiitos paljon1 :)

      Poista
  27. pakko kommaa,, sää oot ihan huippu ja fiksu äidiks !! luulin sua 19 veeks kun katoin sarjaa.. ole onnellinen ja nauti elämästä, jakselemisia:) ♥

    VastaaPoista