sunnuntai 19. elokuuta 2012

Paljon onnea minä :)

Tänään tulee taas 17 kerran vuosia täyteen. Eipä tää nyt mitenkään kummoselta tunnu. Ihan normaali päivä ollu lukuunottamatta monia onnitteluja ja muutamaa lahjaa. Mä olin jo melkein unohtaa omat synttärini. Nyt ku Omppu on maailmassa nii oon vaan ajatellu sen synttäreitä ja niiden juhlimista.
Oonan synttäreitä me juhlitaan 1. ja 2 . syyskuuta. Pidän kavereille ja sukulaisille omat tilaisuutensa, koska meidän ''pieni'' asunto olis kyllä ihan täpötäynnä jos kaikki pyytäisin samaan aikaan.. Ja totta, olihan varmaan melko kiusallista jos mun koko suku olis paikalla kavereiden ollessa täällä. Eivät varmaan osais ottaa nii rennosti niinku normaalisti olisivat. Mä tänään vasta havahduin järjestelemään synttäreitä, kun tajusin, että nehän on jo vajaa 2 viikon päästä!

Oona on kehittyny aivan tajutonta vauhtia. En edes huomaa miten aika menee :/ Eniten mua pelottaa se, että Oona ottaa ensiaskeleensa päivähoidossa. Haluisin olla niin paikalla, ku tyllerö lähtee liikkeelle! Oon tähän asti ollu paikalla kun Oona oppi istumaan, kierähtämään, ryömimään, juomaan itse pullosta ja ensisanan. Toivon, että Oona lähtee vasta sitte kävelemää ku haetaan se hoidosta! Mulle on olis sika tärkeetä olla paikalla.
Oonalle on puhjennut nyt 11 hammasta. Kaikki etuhampaat ja nyt on tullu puruhampaita 3 kappaletta. En toisinaan oo huomannu Oonan käytöksessä minkäänlaista muutosta (hampaista johtuen) itkuisuutta tai kiukkusuutta. Se on heränny nyt 2 yönä 2 kertaa. Vaikea sanoa, että johtuuko se hampaista vaiko sitten siitä, että Oona on ollu siellä päivähoidossa (se on niin suuri muutos, että yöunet voi olla levottomia).

Pari päivää sitten Oona nousi itse seisomaan! Meidän telkkari taso on niin matala, että tyllerö nappas siitä kiinni ja hinas itsentä ylös! Telkkari tais olla aikamoinen houkutus. Nyt se vaan on noussu sitä vasten ja hakannu meijän telkkaria ja digiboxia. Alas tuleminen on viellä haastavaa. Oona aina pyllähtää lattialle ku koittaa tulla alas istumaan. Aivan.. Ja eikä siinä viellä kaikki. Tänään Oona myös ''oppi'' kiipeemään telkkari tason päälle -_- En vois sanoa, että oppi, koska se ei oo hirveen hyvä taito! Ei voi enään edes mennä vessaan ilman, että Oonan ottaa mukaan tai, että joku on kattomassa sen perään. Istuttiin tänäänkin olohuoneen lattialla leikkimässä ja yht'äkkiä tyllerö olikin jo telkkaritason päällä kovaa vauhtia ryömimässä toiselle puolelle kohti johtojen maailmaa! Se on ihan kauheen vaarallista etenkään ku tolla naperolla ei oo mitään hajuu siitä, että mitä sattuu jos se vaan vetelee pää kolmantena jalkana jokapaikkaan! :O

Oona on kuulemma sopeutunut todella hyvin edelleenkin hoitoon. Ryhmän 2 nuorinta lasta on kuulemma todella mustasukkasia, koska niiden syliaika on vähentynyt Oonan takia. Lapset on kuulemma todella ilosia Oonasta, mutta tottakai tollanen herättää ristiriitasia tunteita myös muissa hoitolapsissa. Onhan se niillekkin eräänlainen muutos. Perjantaina kun hain Oonaa 3 aikaa hoidosta nii se oli niin ilonen ku tulin, että rupes vaa kiljumaan ja taputtamaan! (Taputuskin on uusi taito!). Se oli kyllä niin herttanen, tai onhan se aina ihan yli söpö ja ihana, mut se oli kyllä söpö näky <3

Aivan joo.. mä lupasin tän uuden blogin alottaessani, että jokaisessa postauksessa olis ainaki yks kuva! Mut mä en vaan yksinkertasesti oo saanu aikaseks räpsiä kuvia! Meijän konekkin on nykyään puolet hitaampi mitä se oli 4kk sitten :/ Kuvien lataaminen kestää nykyään siis 15minuutin sijasta 30minuuttia. Ihan sillon ku sain tän koneen nii kesti 2minuuttia nii kuvat oli koneella. Nyt on tullu vaan ladattuu kaiken näköstä paskaa tähän koneelle ja alkaa vissii muisti olee PIKKUSEN täynnä. Iskä onneks lupas viedä tän koneen puhditettavaks. Tai oikeestaan tää koko kone lähtee hiihtämään tästä kämpästä ja saaan mun ihanan OMAN koneen takas mikä mulla oli asuessani Kouvolassa. Isi oli käyny senkin putsaamassa ja toimii ku enkeli nykyään! Joo poikkesin taas aiheesta :D
Äiti ostaa mulle synttärilahjaks Canon 1100D järkkärin! Ihanaa! Oon toivonu/halunnu järkkärii jo 2vuotta ja oon sika onnellinen et vihdoin ja viimein saan sen! Kiitos rakkaan äitini <3 Ehkäpä sitte näpsinkin enemmän kuvia ja sitte viimeistään tänne tulvii varmasti kuvia!

Nyt on lyöty lukkoon Floridan matka. Mä lähden mun äidin ja muun perheen kanssa jouluna 2viikoksi Floridaan. Oona ja Jami jää suomeen viettämään joulunsa ja uudetvuotensa. Päätös lähteä sinne oli vaikea. Haluisin olla Oonan ja Jamin kanssa jouluna ja uutena vuotena, mutta toisaalta taas tässä on viellä monet joulut ja uudetvuodet edessä. Tää tulee todennäkösesti olee mun ensimmäinen ja viimeinen mahdollisuus lähteä jenkkeihin. Ja nyt ennen kukaa alkaa valistaa ja valittaa mulle nii oon puhunu neuvolassa tästä reissusta nii ovat sanoneet että se on okei jos Oona on suomessa tutussa ja turvallisessa ympäristössä. Oona ei varmaa edes huomaa mun poissaoloo. Samat rutiinit ja muut jatkuu, mut mä en vaan oo niissä 2viikkoon mukana. Neuvolassakin sanoivat, että Suomessa kannattaa mun poissaollessa pitää samat vanhat rutiinit jottei Oonaa hämmentäis tilanne niin kamalasti..

Ja mitä muhun tulee?
Eipä sen kummempaa ku univelkoja ja stressiä riittää, vaikkei mulla oikeestaan edes aihetta stressiin oo. Maanantaina mun luokalle tulee 2 uutta tyttöä. Toivottavasti tullaan toimeen toistemme kanssa. Jippii sit meijän luokalla on huimat 3 oppilasta mun lisäks. En tiiä yhtää miten herään huomenna kouluu ku tänää heräsin 3 aikaa päivällä! En edes ymmärrä miten niin myöhää voi nukkua nykypäivänä.. No univelkoja univelkoja. Tiistaina ja torstaina olis sitte töitä illalla. Mä kyllä tykkään niin paljon siitä työstä, vaikka palkka onkin melko huono. Alussa sanoin pomolle, että palkalla ei oo mitää välii.. Pitiki mennä sanomaa mitää sellasta. Siellä on myös toinen tyttö mun lisäks. Se on mua vuoden nuorempi ja tekee täsmälleen samoja juttuja ku minä töissä, mut silti sillä on 8e/h eli parieuroa suurempi palkka ku mulla.. Onko se edes reilua enään? Toivon, että muutos tapahtuis pian ja pomo tajuais nostaa mun palkkaa. Alussa se sano, että ekan kuukauden  mulla on pienempi palkka mut nousee sitte. Siltikkään 4kk jälkeen ei oo tapahtunu mitään muutosta... Oonkin tässä ettiny ittelleni muita töitä. Lähinnä jotain yksityistä lastenhoitoo. Oon kattonu netistä ihmisiä jotka tarvisis parikertaa viikossa lastenhoito apua ja yhelle laitoinkin jo vapaamuotosen työhakemuksen. Palkka toiveeksi laitoin 8e/h.. Onko se liikaa vaadittu? ;O

Ja ensviikon torstaina mulla on myös sarjan viimeinen kuvaus! Loppu haastikset ja sitte kuvataan johonki trailerii tai jonnekki semmosee joku juttu. Sitten joskus enskuussa tai sitä seuraavalla on sarjan ensi-ilta tilaisuus johon tulee eri aikakaus lehtien edustajia. Sitte koko hässäkkä on ohi! IHANAA!
Välillä aina vaa toivon ,että en olis ryhtyny koko hommaan. Miks siitä sarjasta pitää tehä nii suuri juttu? Miks se ei vaan vois olla ja mennä. Oikeesti haluun pitää matalaa profiilii ja olla huomaamaton. Mut mitäs meninkää sillo ajattelemaan, no en ainakaa sisäistäny asiaa, että koko helvetin suomi näkee mun pärstän telkkarissa ja netissä! oivoi.. No mut eiköhän tää tästä.

Palaillaan taas ensiviikolla! :)
Rakkaudella: Oona & Tanja :*

9 kommenttia:

 1. Palkan kanssa sinun kannattaisi keskustella liittosi kanssa tai selvittää mihin liittoon kuuluisit ja liittyä siihen. Kuulostaa mielenkiintoiselta että teillä on eroa palkoissa, jos samoja tehtäviä teette. Valitettavasti joskus täytyy vaatimalla vaatia oikeuksiaan. Toivottavasti pääsette asiassa sopuun :)

  VastaaPoista
 2. Suomessa pitäis olla säädetty joku minimipalkkakin ja toi kuulostaa jo laittomalta. Ota ihmeessä yhteyttä liittoon!!

  VastaaPoista
 3. Tuon tv-sarjan ensimmäisten jaksojen perusteella sun poikaystävää ei niinkään näy kiinnostavan lapsen hoito ja aika välinpitämättömän kuvan saa myös blogin puolelta vaikkakin oot kertonut miten esim. hän katsoi lasta puolet automatkasta kun et itse jaksanut kuunnella huutoa yms. En tiedä asian todellista laitaa, miten paljon hän hoitaa lasta mutta tällaisen kuvan olen saanut. Siksi ihmettelenkin matkaasi floridaan, jolloin lapsi on ilmeisesti isänsä kanssa kokonaisen 2vkoa? Miten uskallat jättää lapsen jos hoito todella on tuollaista? Uskon että olet miettinyt asiaa ja tullut tulokseen että voit jättää lapsesi kahdeksi viikkoa ilman äitiään, mutta uskon etten ole ainut joka kyseenalaistaa asian tämän kuvan vuoksi minkä täältä saa. Mikset ota lasta mukaan? Onhan reissu ihan erilainen ilman lasta ja varsinkin nyt kun lapsi on noin pieni ettei paljon reissun päälle ymmärrä, mutta itse olen tuon ikäisenä matkustanut ympärimaailmaa vanhempieni kanssa ja meitä oli muutkin sisarukset matkassa. Alle vuoden ikäisenä kiersin eurooppaa moottoripyörän kyydissä vanhempieni kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jamin oli vähän vaikee tarttua isän rooliin ensimmäisten kuukausien aikana. Jami on silti aivan mahtava isä Oonalle ja uskon, että Jami pärjää hyvin Oonan kanssa täällä mun poissa ollessa. Jami saa lisäksi apua varmasti äidiltään ja siskoltaan lapsen hoidossa. Myös yksi läheisistä ystävistäni on lupautunut auttamaan Jamia :)

   Siihen miksi en ota Oonaa mukaan on monta syytä.. Oona ei muista koko matkasta mitään, lähes 20tunnin lento pienen lapsen kanssa on varmasti rankkaa myös lapselle kuin mullekkin, kaikki pinnasängyt jne pitää raahaa mukaan. Paikan päällä menään lapsen tahdon mukaan. Jos Oona menee nukkumaan klo 8 niin sitten minäkin menen hotellihuoneeseen kun kaikki muut menevät illalla syömään. Tuntuu ihan hyvältä toisinaan päästä hetkeksi äidin roolista ja olla mun äidin tyttö pari viikkoa :)

   Poista
 4. Juuri tällaista vastausta toivoinkin saavani. Hyvä jos isän rooli on nyt parantunut, ei nimittäin tuon ensimmäisen vaiko toisen jakson perusteella vaikuttanut yhtään siltä! Tottahan sen ymmärtääkin että nuoren isän on vaikeampi päästä isänroolista kiinni kuin äidin, äitihän ne kaikki muutokset kehossaan kokee.. Sikäli harmillista että te tytöt saatte muutenkin paljon paskaa niskaan ilman ohjelmaakin ja nyt varsinkin kun ohjelmasta jää noin huono kuva ihmisille. Ei kuulu minulle mutta voisit oikoa käsityksiä esim. postauksen merkeissä, uskon että tämän illan jälkeen kun ensimmäinen jakso on näytetty tv:ssä, alkaa tämänkin blogin lukijakunta kasvaa ja ikävät kommentitkin sen myötä. Ei muutakuin hyvää reissua jouluksi ja jaksamisia muutenkin :) paskat kommentit toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos.. Itsehän parahiten tiedät, valituksia satelisi jokatapauksessa teet sitten ihan millaiset ratkaisut vaan. Sellaista toisten elämään puuttumista tämä yhteiskunta kuitenkin on, paskanpuhuminen on elämän suola.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo.. mä tässä ajattelinki, ku oon joutunu tota Jamin juttua jo moneen otteeseen täällä selventämään :) Kiitos paljon! Ja hyviä jatkoja teille kans! :))

   Poista
 5. Moikka! Itse oon löytäny töitä Tendea palvelun kautta. Käyn just muutaman kerran viikossa hoitamassa lapsia kerrallaan 2-3 tuntia. Toisessa paikassa mulla on tuntipalkka 9e ja toisessa 10e. Eli kannattaa vaan kehdata pyytää sitä miltä itsestä tuntuu, yleensä asiasta ollaan valmiita keskustelemaan. Suosittelen sulle kovasti siis Tendeaa! www.tendea.fi

  VastaaPoista
 6. Moikka! Tosta sun palksasta!!! toinen tyttö saa 8e tunti joka on 2 euroa enemmän ku sulla.. 6e/h???? OOTKO TARKISTANU ONKO SE EDES TESSIN MUKAINEN?! Ei musta millään alalla oo noin pieniä palkkoja, ja mä sentään tiedän nää koska työn takia tarkistan tessejä päivittäin.

  VastaaPoista