keskiviikko 8. elokuuta 2012

Kouluu ja kuulumisii

Päivitän kuvattomat kuulumiseni jälleen tänne. Viikko on alkanut iloisin ja toisinaan haikein mielin. Harmittaa ihan älyttömän paljon se, että oon Oonasta erossa koko päivän JOKA PÄIVÄ paitsi viikonloppusin. Oona on sopeutunut hoitoon kuulema TOSI hyvin. On iloinen ja leikkii ja hymyilee. Ei juuri itkeskele lainkaan, kuten ei kotonakaan. Oonan hoitaja on IHANA! Se on tosi mukava ja oon onnellinen, että meidän kohdalle sattuikin jotain noin hyvää. Hoitaja lupautui ilottamaan päivän aikana kerran Oonan kuulumiset ja miten on mennyt. Niin hän on myös tehnyt, mut mikä parasta.. Se lähettää kuvan samalla ! Oona joko nukkuu, syö tai touhuaa jotain. Se hymyilee kaikissa kuvissa ja näyttää tosi onnelliselta! :)

Koulu on alkanu hyvin. Mun luokalla kuuluis olla 6 oppilasta (täyttöä tulee vuodenaikana niin et luokalla on 15 oppilasta) , mut jostain syystä mun lisäks siellä on vaan yks tyttö. Se on tosi mukava, mua vuoden nuorempi. Sekin asuu idässä päin, joten ollaan nyt tultu koulusta samaa matkaa ja menty kouluun samaa matkaa. Tunneilla ei olla tehty mitää muut ku itsetuntemusta ja höpötelty kaikkee. Odotan innolla sitä, että päästään oikeen kunnolla opiskelemaan eli sitten ku loput luokastani saapuu joku kaunis päivä kouluun.
Koulu on niiin luksusta, et ei tuu kyllä yhtään ikävä peruskoulua:
-Ei koskaan 8 aamuja
-Kouluruokailu on ravintolassa
-Ruoka on itsetehtyä sekä uuni tuoretta
-Joka aterialla on ainakin 4 ruoka vaihtoehtoa
-vaaleaa leipää on aina tarjolla
-KAiken kruunaa aina jälkkäri! (toisin se maksaa.. Olikos se 1-2e)
-Tauot on pitkiä (15min)
-Koulun käytävillä on tietokoneita, joita saa käyttää tauoilla.
-KAHVILA (toisin sekin yleinen, mutta se on siinnä ihan sisäpihalla)

Niin outoo, että voi vaan kävellä koulu'rajojen' ulkopuoelelle tupakalle eikä kukaan tuu valittamaa mitään. Opettajat kävelee ohi ja moikkailee :O Joo no toi nyt ei ollu varmaa mikää olennaisin teito :DD

Koulu on kuitenki ollu tähänasti TOSI huippua. Meillä alkaa jo enskuussa kuukauden työharjottelu ja aijon mennä vaatekauppaan (vaatteeet on mun kutsumus). Meillä on myös ennen yhteishakua toinen kuukauden tetti, mut aijon kyllä sit mennä johonki muualle esim. Kauppaan tai kahvilaan. Palavasti tottakai haluisin mennä myös silloin vaatekauppaan. Mut haluun tutustuu erilaisii ammatteihin.. Koulussa on myös mahdollisuus suorittaa hygienia passi ja tän kuun lopussa on myös ensiapukoulutus!

Oonalle puhkeilee hampaita peräkanaan. Se ei kiukuttele niitä, mut välillä tuntuu sattuvan ja kutittavan. Oona on alkanut saamaan nyt perhepäivähoidossaan tavallista maitoa. Kuitenkaan emme siihen viellä kotona siirry. Oona syö perhepäivähoidossa myös iahn tavallista ruokaa eikä mitään kaupan purkkiruokaa. Mä ajattelin alottaa saman käytännön kotona Oonan 1v synttäreiden jälkeen, jospa noita hampaita sit olis enemmän. Tehään muutenki tosi vähän kotona ruokaa. Ehkä kerran tai 2 viikossa joskus ei tehdä viikkoon ruokaa. Kummatkin kutienkin saa koulussa sitten sen yhden lämpimän ruoan päivässä. Oona seisoo tukea vasten! Jotenkin huterasti, mutta seisoo kuitenkin. Emme seisota Oonaa kotona kamalasti, koska se varvistaa edelleen tosi pahasti! Päivähoidossa Oonan vaippa vaihetaan seisaalteen ja jos oikein ymmärsin myös seisotetaan välillä jonkin mittasia aikoja?

Olis paljon asiaa viellä, mut mun pitää mennä tekeen Jamille nuudelii nii moikka moi ja palaillaan! :) (pahoittelen, teksti voi olla sekasta)

PS. käykää facebookissa tykkäämässä teiniäiti sarjasta, joka siis alkaa syksyllä! 
TÄSTÄ PÄÄSET SIVULLE!

13 kommenttia:

 1. Sun koulunkäynti kuulostaa niin ihanan rennolta! Mut ihanaa kun Oona on saanu noin kivan hoitopaikan ja muutenkin.:) Onnea koulutielle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo se on tosi rento! :) mä tykkään ihan sikana ainaki. joo mäki oon tosi tyytyväinen hoitajaan! kiitos paljon!! :)

   Poista
 2. kuullostaapa kivalta koululta! mitä ammattia opiskelet? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jep! se onki! :) en opiske mitään ammatti. oon ammattistartilla ja ens vuonna sitte medn alan koulutukseen! :))

   Poista
 3. Kuulostaa aivan meidän koululta! Hassua :D

  VastaaPoista
 4. oikeesti, miten oot uskaltanu synnyttää teininä:o MÄ ja mun kysymykset!:D

  VastaaPoista
 5. Tanja: Ollaan oikeastaan samassa koulussa! Viime viikolla tajusin sen kun sut näin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nonni :D Sä tiiät minkä näkönen mä oon mut mä en tiiä minkä näkönen sä oot :D HAHA! Nyt vaa stalkkailemaan et kuka mahdat olla satojen oppilaiden joukosta :D

   Poista
 6. Haha ihan ku meijän koulu! ;D Tosin, käsittääkseni haitkin meijän kouluun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellähän mä taidan ollakki :D ?

   Poista
  2. Nii mä vähän arvelinki :D En oo kyllä ikinä sua nähny mut eipä siellä muutenkaa lähes kaikkia ikinä nää : /

   Poista
  3. eei.. Oppilaita on niin paljo. Kaikki eriaikaa syömässä ja välkällä. Meijän luokalla ainaki menee noi syömiset ja välkät vähän miten sattuu :D

   Poista