lauantai 12. tammikuuta 2013

Florida päiväkirja

Kirjoitin koko Floridan matkan päiväkirjaa, jotta muistaisin kertoa teille madollisimmat hyvin reissun tapahtumat. Ja nyt alkaa...

18.12.2012 Tiistai

''Nyt istun koneessa matkalla New Yorkkiin. Matka on ollu tähän asti aivan järkky. Painan mieleen, etten enään koskaan käytä KLM? lentoyhtiötä. Ensin aamulla lento myöhästy tunnilla, jonka jälkeen odottelimme viellä 30minuuttia, että saavat koneen ''pestyä''. Tässä vaiheessa toisin olimme jo matkalla kiitoradalle. Se on tosi kiva kun tietävät, että matkaan on lähdettävä 7.00 nii alkavat viel ihmettelee jotain pesua ja ne radatkin olis voinu aurata ajat sitten.
Vihdoin ilmassa. ''Millonkohan se aamupala tulee'' mietiskelin, järkyttävä nälkä. Joo sitte tulee tää oikee gurmee ateria. Joku jäinen littana omenapulla ja leipää, joka oli taitettu kahtia ja sen välissä oli jotain epämäärästä mönjää.  Sain myös lasillisen appelsiini mehua, joka maistu ihan vedelle.
Saavuttiin Amsterdamiin. Jatkolennon portti oli melko helppoa löytää, koska siellä oli paljon opaste kylttejä. Ensimmäisenä halusin vaan tupakkaa. Olin nälkänen, väsyny ja vittuuntunu. Seuraavan lennon lähtöön jäi vain tunti, joten kiire oli. Ehdin juuri ostaa itselleni kerros ''kolmioleivän'' ja piti mennä jo turvatarkastukseen. Ne oli tosi tarkkoja, otti meidän passit ja rupes kyselemään : ''Kuka teijän laukut pakkasa?'' ''Miks meette Floridaan''. Ja olivat myös hyvin kiinnostuneita kamerastani. Varmaan luuli et oon terroristi or some. Seuraava lento kestäis 8,5H! En salee millää jaksa! Mut alku näytti lupaavalta. Penkeillä oli kuulokkeet, tyynyt ja viltit ja kaikilla paikoilla oli minitellut! Telluihin oli omat kaukosäätimet. Tellusta pysty kuuntelee eri esittäjien albumeja, kattoo leffoja (ilman tekstitystä), pelata pelejä tai vaikka vaan seurata matkan kulkua. Sen tiedän, et heti ku New Yorkkiin laskeudutaan haluun jalotella kunnolla, koska viellä  tän lennon jälkee 3,5H lento edessä.

Matkaa 2h 15min New Yorkkiin! Oon kyl niin loppu ettei tekis mieli lentää enään yhtään! Tää matka on menny melko nopeesti, mut voin kuvitella sitte ku oon matkalla kotiin et kui hitaasti tää matka menee. Sitten ku selvitään jokupäivä Orlandoon hotellille nii meen samantien suihkuun ja nukkumaan! 2H 10min matkaa jäljellä! Jee 5min edenny matkaa''

19.12.2012 Keskiviikko

''Saavuttiin eilen tänne hotellille. Odotin, et ulkona olis tosi kylmä, koska se näytti siltä. Mut ei ollu! Ilma oli lämmin, joteki tunkkanen.  Vuokrattiin auto ja suunnattiin hotellille. Ku päästii hotellille halusin heti ruokaa ja suihkuun. Oltiin käyty mäkkäristä hakemas ateriat. Siitä huolimatta, että ruoalla oli jäähtymisen riski halusin käydä eka suihkussa. Suihkun jälkeen ruokaa! Ruoka oli jo kylmää ja mun limukin oli kadonnu jonnekki. Olin niin vittuuntunu. Ärsytystä ruokki mun älytön väsymys. Suomessa nukuin yön huonosti ja lähtö kentälle oli aamuyöllä. Koneessa en saanut nukuttua ku kahella lennolla ja kummallakin 30min! Kello oli suomen aikaa 5 yöllä. Menin sänkyy ku olin syöny. Mun päässä vaan pöri Jami ja Oona. Nukahdin.

Aamulla heräsin ja katoin kelloo.. 7 aamulla, koitin saada viel unta tuloksetta. Leonkin heräs ja noustiin yhdessä. Faijapuoli ja pikkuveli oli ollu pelihuoneesssa jo ja tulivat sisälle. Syö syötiin aamupalaa ja hengailtiin hetki ja lähdettiin vaate/ruoka ostoksille. Ostin Oonalle 2 yöpukua ja itelleni hupparin ja olohousut. Kaupasta suunnattiin takas hotelille ja syötiin pizzaa ja hengailtiin kunnes lähettiin uima-altaalle.. Ja ainii! Laitoinhan mä Jamillekkin viestiä kuulumisista.
Vaikka uima-allas oli lämmitetty, kävin vaan pulahtamassa ja menin ottaa arskaa. Rusketuin jo vähäsen. Kello on jotakin 4 täällä ja meijän olis tarkotus mennä pelaamaan tennistä ja käydä jossain syömässä. Mulla on ihan järkyttävä koti-ikävä! En vaa kestä enää kaukaa! :O''

19.12.2012 Keskiviikko ilta.

''No ilta ei menny ihan suunitellusti. Oli tarkotus mennä pelaa tennistä, mut jumituttiinki pelihallliin, Pelihallista käytiin stekkaamassa elokuvateatteri faijapuolen ja pikkuveljen kans. Sitten käytiin yhdessä kaikki pienellä ilta kävelyllä hotellin ympäristössä. Sen jälkeen mentiin syömäään. Mut äidiltä jäi syöminen meidän kanssa väliin, koska pikkuveli alko kiukuttelee niin äiti meni hotellihuoneeseen sen kans. Istuttiin Leon ja faijapuolen kans jonki aikaa viel ja mentiin pelihuoneeseen. Sinne meni taas ''pari'' dollaria. Sitten siirryttiin myös hotellihuoneeseen. Hotla huonees kävin suihkussa ja tulin kirjottaa tätä. Seuraavaksi uppoudun ristikoiden pariin toviksi ja unta kalloon. Huomenna taas uusipäivä, ja kova koti-ikävä painaa! :C ''

Tässä oli ekalta kokonaiselta päivältä. Sivuja on viellä MOOONTA edessä, mutta nyt en jaksa enempää kirjottaa! Kuviakin löytyy rutkasti ja laittelen niitä jälkikäteen tai seuraavaan postaukseen.

Ja tosiaan Oona ei ollut mukana, kuten ei Jamikaan. Olin reissussa äidin, Leon, pikkuveljen, faijapuolen ja mutsin ystäväperheen kanssa johon kuului 6 henkeä :)


23 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Pikkuveli, joka on myös parissa teiniäidit jaksossa jos oot seyyrannut :)

   Poista
 2. Voisitko muuttaa taustan,tekstiä on lähes mahdoton lukea kun se sekoittuu tohon vaaleanpunaraita taustaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mutta tekstin taustahan on valkoinen? :O

   Poista
  2. Mulla ainakin kännykällä lukiessa tekstitausta on toi vaaleenpuna-ruskee-raidallinen ja joudun aina mustaan tekstin että sitä voi lukee. Tietokoneella sen sijaan tausta on valkonen :O outoo :D

   T. Eri anonyymi jenny

   Poista
  3. Kun sivun avaa se on valkone,mut muuttuu aina muutaman sekunnin päästä raidalliseksi. Voisitko koittaa korjata asian? ois niin kiva lukea, mut ei pysty ton raidan läpi.

   Poista
  4. Koitan parhaani mukaan korjaamaan asian! :)

   Poista
 3. Jos sulla jo ekana iltana kun pääset perille tulee niin kova koti-ikävä niin miks ihmeessä et ottanu Oonaa mukaan tonne matkalle...ja Jamia? :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rahan takia.. en tosiaan olettanu et se olis nii rankaaaa :S

   Poista
  2. Eiks alle 2v matkusta ilmaseks?

   Poista
  3. Ei kaikis lentoyhtiöis. Ku mä katoin nii 100e silti vaik olis iha vauva. Ja se kaikkien kamojen roudaaminen sille. Ja se lentomatka olis varmasti ollu piinaa Oonalle, tosi rankka.

   Poista
 4. Ihana kuulla mitä kaikkea tuolla lomalla tapahtui ja seuraavia postauksia odotellessa! :) itse en ole koskaan käynyt ulkomailla mutta ehkä joskus saan aikaseks mentyä sinnekkin :D

  VastaaPoista
 5. Anteeks jo etukäteen, ei oo tarkotus valittaa, haluun vaan antaa rakentavaa palautetta, enkä siks haluu mitään 'mun blogi teen mitä haluun älä lue jos vituttaa' (eli jos mulla on jotai ruikuttamista yhdestä postauksesta tai asiasta, niin pitäis lopettaa koko blogin lukeminen, en ymmärrä logiikkaa tässä :D) tyylisiä vastauksia mitä joistain blogeista saa, kun koittaa kertoo mielipidettään :D
  Mutta siis; tää on toisaalta ihan kiva kun on tälleen päiväkirjamuodossa, mutta toisaalta se tekee tekstistä jotenki sellasen, että se on vaan sulle muisto, etkä yritä tavallaan muille kertoo tapahtumia, ja tekee tästä kanssa vähän vaikeesti luettavan.
  Kiinnostais myöskin tietää vähän tarkemmin, esim että millanen teidän hotellihuone oli, mikä ihme tää pelihuone oli (sain eka käsityksen, että tää on teidän hotellihuonees erillinen.huone missä on esim wii tms, mut myöhemmin sain käsityksen että se onkin joku "hotellin yleinen pelihalli" mis on jotai hedelmäpelin jne tyyppisiä rahapelejä?), mitä söitte (ei vaan pelkästään että kävitte syömässä. tottakai te käytte syömässä reissun aikana kun siellä kuitenkin viikon vai kaks olittekin! :D) tai ainakin että minkä tyyppinen se paikka oli missä kävitte. Minkälainen sää oli? Millasissa kaupoissa kävitte? Minkälaisia ne sun.ostamat vaatteet oli? Eli siis kuvailua lisää peliin! Ja kuvia ois kanssa kiva saada näihin postauksiin!
  Sitten vielä että ois kiva jos tekisit yhden päivän jutut yhden otsikon alle. ei noin ku sulla nyt oli että
  keskiviikko
  _eilen_ tultiin tänne ja blablabla. tänään sitten sitä ja tätä.
  keskiviikko ilta
  illalla tehtiin.sitä ja tätä tittidii (en koe tarpeelliseks laittaa eriksee mitää aamu aamupäivä iltapäivä päivä ilta myöhäisilta yö aamuyö jne otsikoiks, riittää kun vaihdat vaan riviä ja rupeet kirjottaa tyylii 'illalla tehtiin sitä ja tätä' :D)

  sitten vielä pakko huomauttaa kirotusvihreistä (joo tiedän, munkin.kommentissa on nyt niitä enemmän kun laki sallii ja vähänväliä pisteitä välilyöntien tilalla, mutta puhelin on kakkapää :D), paljon mukavempi lukea kun on.oikein kirjotettu :)
  eipä mulla kai muuta, piis änd laav, ei siis tosiaa ollu tarkotua valittaa vaikka nyt siltä hianosti kuullostikin, sori :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. EEEI! Tosi kiva kommentti! Haluankin kuulla lukijoiden mielipiteitä ja sellasta! No kai se on sitte siitä jos on puhelimella! :O Kiitos vinkistä, seuraavista päivistä kun kirjotan,. Kirjoitan sen sellaisessa muodossa, jotta kaikkien on helppo tajuta tekstiä :) Ja kirjotinkin sen ylös niin teitä kuin itseänikin varten.. JA niinkuin otsikko kertoo, niin tää on päiväkirjasta jota pidin floridassa ollessani.. :O

   Poista
  2. Ja pahoittelen suuresti ihan yleisestikkin kaikille, että noita kirjotusvirheitä on tuol vaikka muille jakaa. Suuri paljastus tähän väliin : En koskaan oo oppinu noit piste pilkku juttui ja yhdyssanat on ollu mulle aina tosi vaikeita.. JA en nyt sitten tarvii mitää avautumist etten koskaan tuu samaa duunii jne kakkaa.. Siit on ollu ihan tarpeeks jo haittaa..

   Poista
 6. Oho hups, kuvistahan sanoitkin että niitä on tulossa, sokea minä! :D

  VastaaPoista
 7. Odotan innolla seuraavaa postausta! (; sekä kuvia;D kumpa itsekin pääsisi jonnekii lämpimään pitkästä aikaa (x

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ai tulee vai.. joopajoo. älä lupaa sellasia mitä et pysty pitämään! jos oona sairastuu joskus johonkin vakavaan sairauteen ja kuolee, ni se on luultavasti sun vikas ku poltit koko raskauden ajan.

   Poista
  2. Miten lapsen sairastuminen tai kuoleminen, tupakointi raskauden aikana sekä blogin kirjoittamatta jättäminen liittyy toisiinsa? Miksi haluat loukata sanomalla toiselle noin? Se että jos tämä blogi on sulle henki ja elämä, se ei kuitenkaan velvoita tanjaa kirjoittamaan tänne lukijoiden vuoksi. Ja turha väittää ettei blogi ois sulle noita, et olisi muuten loukkaantunut noin tanjan kirjoittamatta jättämisestä. Typerä pentu.

   Poista
  3. Mistä sä voit tietää onko Tanja poltanu raskaana ollessa

   Poista